Selmeczi Gabriella Szegeden lenne kancellár

Fotó: MTI / Kovács Tamás

-

Tizenhat vetélytársával küzd a Szegedi Tudományegyetem kancellári posztjáért.


A Szegedi Tudományegyetemen a botrányos Facebook-bejegyzéséről elhíresült Devecz Miklós korábbi kancellár helyére keres munkatársat az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). A pályázatokat december 31-ig lehetett leadni.


Az Emmi tájékoztatása szerint tizenheten mérettetik meg magukat, a névsor azonban nem nyilvános. A Délmagyar azonban már tud pár indulóról, a legnagyobb névnek a fideszes országgyűlési képviselője, a párt korábbi szóvivője, Selmeczi Gabriella tűnik.

Rajta kívül azonban pályázott Dlusztus Imre, a mórahalmi Mini Hungary Park vezetője, valamint Dömötör Máté, az igazgatásszervezési és szolgáltatási központ főigazgatója is, aki jelenleg a kancellárhelyettesi feladatokat látja el az egyetemen. Az állítólagos pályázók eddig nem reagáltak a Délmagyar megkeresésére.

A lap emlékeztet, a pályázókkal szemben feltétel a magyar állampolgárság, a büntetlen előélet, felsőfokú végzettség, illetve felsőoktatási intézményben, gazdasági társaságban, központi vagy területi közigazgatásban szerzett 3 éves vezetői gyakorlat. A pályázókat a miniszterelnöki döntést megelőzően szakértő bizottság hallgatja meg. Ha az eljárás eredményes lesz, a nyertest várhatóan február 15-én nevezi ki három évre, 2019. február 14-éig a miniszterelnök.


Devecz Miklós

Az egyetem korábbi kancellárja szeptemberben mondott le, miután a Facebook-oldalára egy olyan képet rakott ki, amelyen 14 meztelen nő napozik egy csónakban, a képre pedig lengyelül azt írták: „Végre normális bevándorlók.” Devecz szerint lejáratókampány folyt ellene, azonban lemondott, hogy az intézményt megkímélje a támadások következményeitől.