Sejtelmes amerikai párhuzamot vont Hosszú Katinka

Fotó: MTI/EPA / Abir Szultan

-

A héten Nizzában versenyző, és ott az első nap négy aranyat nyerő világbajnok úszónő az NBA-ben szereplő Cleveland Cavaliers kosárcsapatáéhoz hasonlította a hitvallását, legalábbis a Facebook-oldalára kitett legutóbbi poszt erre enged következtetni.


Hosszú Katinka azért áll vitában a Magyar Úszószövetséggel, mert szerinte elavultak az itthoni módszerek, és ha nem követjük a trendeket, akkor elhúzhat mellettünk a világ. Ennek fényében is érdekes, amit kiírt a közösségi oldalra.

„Sokan lehet, hogy tudjátok, én nagy LeBron James és Cleveland Cavaliers rajongó vagyok, közelről követem az NBA-t. Tegnap egy nehéz döntés elé állt a csapat, elbocsájtották a vezetőedzőt. Jelenleg a legjobbak a Keleti konferenciában, de értik, hogy ez nem lesz elég. LeBron egy óriási inspiráció számomra, a teljesítménye és gondolkodás módja, mindig arra törekszik, hogy a legjobb legyen, nem elégszik meg az elég jóval. Sokan kritizálják a Cavaliers vezetőjét (David Griffin) a döntés miatt, de azt nyilatkozta, hogy mindent azért tesz, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki magukból. Én nagyon szurkolok nekik!”


Az Instagramon egy képet is mellékelt hozzá:

Many of you might know, that I'm a huge LeBron James and Cleveland Cavaliers fan and I follow the NBA closely. Yesterday the team had to make a hard decision, they let the head coach go. Right now, the are the best in the Eastern Conference, but they know it will not be enough. LeBron is a huge inspiration for me, his performance and his mentality. He is always striving for greatness and never settles for good enough. Many criticized the manager of the Cavaliers (David Griffin) for the decision, but he expressed that he is doing everything for the team to reach their full potential and be the best they can be! I am rooting for them! "Griffin and LeBron James relate on several levels, but this is the most fundamental one: Posting the best record in the Eastern Conference is not enough. Reaching the Finals is not enough. Stealing a couple games is not enough... Normally, 30–11 would warrant ovations and extensions, but the Warriors and Spurs have shrunk everybody’s margins. 30–11 isn’t what it used to be. James demands better" - Sport Illustrated, 2016.01.22. Sokan lehet, hogy tudjátok, én nagy LeBron James és Cleveland Cavaliers rajongó vagyok, közelről követem az NBA-t. Tegnap egy nehéz döntés elé állt a csapat, elbocsájtották a vezető edzőt. Jelenleg a legjobbak a Keleti Konferenciában, de értik, hogy ez nem lesz elég. LeBron egy óriási inspiráció számomra, a teljesítménye és gondolkodás módja, mindig arra törekszik, hogy a legjobb legyen, nem elégszik meg az elég jóval. Sokan kritizálják a Cavaliers vezetőjét (David Griffin) a döntés miatt, de azt nyilatkozta, hogy mindent azért tesz, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki magukból! Én nagyon szurkolok nekik! "Griffin es Lebron sok dologban hasonlítanak, de talán a legmeghatározóbb, hogy számukra: legjobbnak lenni a Keleti Konferenciában önmagában, nem elég. Bejutni az NBA döntőbe, nem elég. Pár meglepetés győzelem, nem elég... Normális esetben, a 30-11 (nyereség-veszteség) mutató ünneplést és ovációt eredményez, de a Warriors és a Spurs megváltoztatták a számokat. 30-11 már nem ugyanazt jelenti mint anno. LeBron James jobbat akar" - Sports Illustrated 2016.01.22.

Iron Lady (@hosszukatinka) által közzétett fénykép,