Schumacherék megríkatták a Ferrarit

Fotó: Getty Images / Clive Mason

-

Nagyon különleges üzenet érkezett az olasz csapathoz hétszeres világbajnok családjától.


Ha a Ferrari új főnökének, Maurizio Arrivabenének lettek volna kétsége a felől, hogy Sebastian Vettel győzelmével mekkora fegyvertényt hajtott végre az olasz csapat, a Schumacher család nevében érkező gratuláció valószínűleg meggyőzte.

„Egész nap megpróbáltam higgadt maradni, ekkor jött egy sms és elsírtam magam. Ez is bizonyította, hogy milyen nagy dolgot hajtottunk végre vasárnap” - számolt be Arrivabene a német Sport Bildnek a Sabine Kehmtől érkező üzenetről. Michael Schumacher menedzsere az egész család nevében gratulált, és elmondta, hogy együtt nézte a futamot Corinna Schumacherrel, a hétszeres világbajnok feleségével.

Az egymás után felhangzó német és olasz himnusz egészen az idei Malajziai Nagydíjig a Schumacher-éra sajátja volt, a hétszeres német világbajnok 2006-os győzelme óta nem is játszották el ebben a sorrendben. Az idei évtől a Ferrari színeiben versenyző Sebastian Vettel azonban már a szezon második futamán elérte, hogy a tiszteletére felcsendüljön a két himnusz.

Michael Schumacher 2013 decemberében szenvedett síbalesetet, és még mindig svájci otthonában tölti a rehabilitációját. A Ferrarival a Forma-1 legsikeresebb versenyzője lett, 2012 végén vonult vissza 91 futamgyőzelemmel és hét világbajnoki címmel. Sebastian Vettel többször is beszélt arról, hogy gyerekkorában Michael Schumacher volt a hőse.