Schumacher hangokra reagál, szemkontaktust vesz fel

Fotó: Robert Cianflone/Getty Images / Robert Cianflone/Getty Images

-

HÁTTÉR

A síbalesete miatt hónapok óta kómában fekvő autóversenyző állapotának javulásáról más Forma 1-es pilóták is beszámoltak.


Az MSN Foxsport helyi tudósításokra hivatkozva ír a szemkontaktusról és a hangokra adott reakciókról.

A már nem versenyző Jean Alesi gyakran megy be barátjához, az elmondásai alapján egyre több a biztató jel. Felipe Massa, a pilóta volt csapattársa is azt mondta, Schumacher reagál hangokra - idézi a hvg.

Michael Schumacher ügynökének nyilatkozatai alapján korábban a BBC számolt be arról, hogy az autóversenyző pillanatokra magához tért. Először április 3-án lehetett híreket hallani arról, hogy jobban van.


Michael Schumacher december 29-én szenvedett balesetet Franciaországban a meribeli sípályán, a Saulire nevű 2738 méter magas csúcson. Eszméleténél volt, amikor mentőhelikopterrel a Moutiers-ben lévő kórházba szállították. Onnan Grenoble-ba vitték tovább. A Forma-1-től tavaly visszavonult hétszeres világbajnok pilóta viselt bukósisakot, de így is súlyos fejsérülést szenvedett, amikor egyes források szerint  a kijelölt pályán kívül síelve egy sziklának csapódott. A francia csendőrség ezzel szemben arról számolt be, hogy Schumacher a kijelölt útvonalon síelt. A baleset helyszíne A baleset helyszíne A volt pilótán két életmentő műtétet hajtottak végre, és koponyája egy részét is eltávolították a koponyaűri nyomás csökkentése érdekében. Schumachert mesterséges kómába helyezték. Az ebben a helyzetben fekvő betegek esetében a kómában töltött idő kitolódása egyre növeli a szövődmény (tüdőgyulladás, trombózis) veszélyét. Ugyanakkor több szakértő is megemlítette, hogy Schumacher kiváló fizikai állapota miatt szervezete egy átlagemberéhez képest jóval nagyobb terhelést képes elviselni. Az F1-legenda hónapokig tartó ébresztési folyamat után, június 16-án nyerte vissza eszméletét, és hagyhatta el a Grenoble-i kórházat, és kezdte meg rehabilitációját az otthonához közeli Lausanne-ban.