Schobert Norbert pereli a dietetikusokat

Forrás: MTI/MTVA / Kallos Bea

-

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) nem kívánt Schobert Norberttel együtt dolgozni egy egészségvédelmi szűrőprogram keretében, ezért az Update Nyrt. bojkottra való felbujtás miatt beperli az MDOSZ-t – értesült a Blikk.


Egy Magyarországon hét éve működő egészségvédelmi szűrőprogram, amely során éves szinten kétszáz helyen biztosítanak ingyenes szűrővizsgálatokat az embereknek, felkérte Schobert Norbert cégét, az Update-et, hogy pénzzel, a rendezvényeken való részvételeikkel és a közösségi médiában való terjesztéssel támogassák a programot. Csakhogy a program igazgatója, Dankovics Gergely kénytelen volt visszamondani a felkérést, állítólag azért, mert a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ), valamint az Unilever és a Nestlé nem akarták, hogy partner legyen a fitneszguru vállalkozása.


Ezért aztán Schobert Norbert bojkottra való felbujtás miatt beadta keresetét a bíróságon.


„Akkor nem lehetne bojkottról beszélni, amennyiben az MDOSZ csupán csak visszalépett volna a megegyezéstől, de ők kijelentették, hogy amennyiben az Update továbbra is részt vesz a programban, akkor ők kilépnek belőle, sőt sikerült maga mellé állítani két multicéget is. Ezzel viszont nem engem károsítanak meg, hanem a prevencióval megcélzott lakosságot”

– fogalmazott Schobert a Blikknek.


A lap megjegyzi: a bíróság feladata lesz megállapítani, hogy tisztességtelen-e a piaci magatartás, vagy sem. Általában elmondható, hogy egy cég bojkott esetén olyan piaci magatartást tanúsít, amely a szabad kereskedelmet kizárja. Ilyen esetben lehet kérni a bíróságtól a bojkott megállapítását, eltiltást, valamint szükség esetén kártérítési igényt is benyújthat a károsult.