Schmitt Pál beszéde nyitja meg a felcsúti stadiont

Fotó: / / /

Telt ház, mintegy 4500 néző előtt tartják hétfőn a felcsúti Puskás Akadémia Pancho Aréna nyitóünnepségét és az első hivatalos mérkőzést, a Puskás Suzuki Kupa döntőjét.


Az MTI azt írja, a csütörtöki stadionbejáráson Szöllősi György, az akadémia kommunikációs igazgatója elmondta, a közel 4000 fős befogadóképességű arénában a nyitómérkőzésre több száz állóhelyet is biztosítanak. A meghívott vendégek között lesz Puskás Ferencné, a horvát Davor Suker, az 1998-as franciaországi világbajnokság gólkirálya, Lothar Matthäus világbajnok német futballista, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes portugál Paulo Sousa, volt magyar válogatott labdarúgók, az Aranycsapat még élő, legendás játékosai, a Magyar Labdarúgó Szövetség vezetése, valamint az NB I-es és NB II-es klubok képviselői, tulajdonosai. A megnyitóbeszédeket várhatóan Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagja, volt köztársasági elnök és Angel Maria Villar, a Spanyol Labdarúgó Szövetség elnöke mondja. A két év alatt, mintegy 3,8 milliárd forintból épített stadion a TAO-pályázatnak köszönhetően valósult meg. Az építés során 2400 köbméter ragasztott fát és ugyanennyi hagyományos faácsolatot, illetve 24 ezer köbméter betont használtak fel. A pálya 16 ezer négyzetméteren helyezkedik el, a tetőszerkezet teljes felülete 13 ezer négyzetméter. A létesítmény megfelel az Európai labdarúgó Szövetség (UEFA) 2-es besorolásának, vagyis a Bajnokok Ligája utolsó selejtező köréig, valamint az Európa Liga playoff köréig használható, de akár felnőtt válogatott mérkőzésnek is otthont adhat. Az aréna aulájában Puskás Ferenc serlegei, érmei, oklevelei és kitüntetései is megtekinthetők, az épület főbejárata előtt pedig egész alakos szobra áll, amelyet az ünnepélyes megnyitót megelőzően avatnak fel. A stadionban több VIP-páholy van, ezek mindegyike elkelt a következő egy évre: a feliratok szerint a Miniszterelnökség, a Duna Aszfalt és a helyi vállalkozók is rendelkeznek ilyen, 14-28 fős helyiséggel. (A Miniszterelnökség semmilyen sportlétesítményben nem vásárol, nem bérel és nem tart fent saját páholyt – közölte a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. Havasi Bertalan arra reagált, hogy a stadion egyik VIP-páholyán a Miniszterelnökség felirat szerepel. Havasi szerint a felirat félreérthető, „a kérdéses erkély nem a Miniszterelnökségnek, hanem a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia alapítójának van fenntartva, aki jelenleg Magyarország miniszterelnöke - ez azonban nem volt és lesz mindig így”.) Szöllősi György kiemelte: „hétfőn elkezdődik a magyar labdarúgásban is a rendszerváltoztatás”. Megjegyezte, hogy Telki mellett Felcsút lehet a magyar labdarúgó utánpótlás másik otthona. Hozzátette, a közeljövőben a Pancho Aréna lesz az egyik helyszíne az U19-es Európa-bajnokságnak, de az ügyvédek világbajnokságát is Felcsúton rendezik. Jelezte, hogy a nyitómérkőzést követően az első bajnoki találkozó, vagyis a Puskás Akadémia-Videoton mérkőzés is várhatóan telt ház előtt zajlik majd.


A Puskás Akadémia felcsúti stadionja, a Pancho Aréna A két év alatt, mintegy 3,8 milliárd forintból elkészült stadion építése során 2400 köbméter ragasztott fát és ugyanennyi hagyományos faácsolatot, illetve 24 ezer köbméter betont használtak fel. A Puskás Akadémia felcsúti stadionja, a Pancho Aréna A stadion mintegy 4 ezer fő befogadására képes. A nyitómérkőzésre több száz állóhelyet is biztosítanak. A Puskás Akadémia felcsúti stadionja, a Pancho Aréna A létesítmény megfelel az Európai labdarúgó Szövetség 2-es besorolásának, vagyis a Bajnokok Ligája utolsó selejtező köréig, valamint az Európa Liga úgynevezett playoff köréig használható, de akár felnőtt válogatott mérkőzésnek is otthont adhat. A Puskás Akadémia felcsúti stadionja, a Pancho Aréna A pálya 16 ezer négyzetméteren helyezkedik el, a tetőszerkezet teljes felülete 13 ezer négyzetméter. A Puskás Akadémia felcsúti stadionja, a Pancho Aréna Az aréna aulájában Puskás Ferenc serlegei, érmei, oklevelei és kitüntetései is megtekinthetők, az épület főbejárata előtt pedig egész alakos szobra áll, amelyet az ünnepélyes megnyitót megelőzően avatnak fel. A Puskás Akadémia felcsúti stadionja, a Pancho Aréna A stadionban több VIP-páholy van, ezek mindegyike elkelt a következő egy évre: a feliratok szerint a Miniszterelnökség, a Duna Aszfalt és helyi vállalkozók is rendelkeznek ilyen, 14-28 fős helyiséggel. A Puskás Akadémia felcsúti stadionja, a Pancho Aréna A nyitómérkőzést követően az első bajnoki találkozó, a Puskás Akadémia-Videoton mérkőzés is várhatóan telt ház előtt zajlik majd.A Puskás Akadémia felcsúti stadionja A Puskás Akadémia felcsúti stadionja, a Pancho Aréna sajtób A Puskás Akadémia felcsúti stadionja, a Pancho Aréna sajtóbA Puskás Akadémia felcsúti stadionja, a Pancho Aréna sajtób Puskás FerencA Puskás Akadémia felcsúti stadionja, a Pancho Aréna sajtób