Schmeichel: Bedrogozott bíró fújt a Leicester ellen?

Fotó: AFP / ADRIAN DENNIS

-

Özönvízszerű támadás indult Jon Moss ellen, akinek a Leicester City-West Ham United angol bajnokin több kétes ítélete is volt.


A listavezető Vardy révén gyorsan vezetést szerzett, majd a második félidőben a szezon felfedezettje egy kontra végén láthatóan sokkal gyorsabb volt ellenfelénél, Ogbonnánál, aki előbb visszarántotta, majd el is gáncsolta őt. A játékvezető azonban tizenegyes helyett műesésért sárga lapot adott Vardynak. Ez volt neki a második, így villant a piros is, és várhatóan automatikusan eltiltás is vár rá.


Büntető helyett sárga és piros


Az emberelőnyben játszó West Hamnek ezután Moss befújt egy meglehetősen kétes tizenegyest, amit értékesítettek is a vendégek, majd egy szenzációs góllal a vezetést is átvették. Az igazsághoz tartozik, hogy a végén a Leicester is kapott egy büntetőt, amit be is lőttek a hazaiak, így 2-2 lett a vége.


Minden szóban forgó ítélet a videón:


A Twitteren és egyéb közösségi oldalakon, fórumokon komoly támadást indítottak a játékvezető ellen, mondván, nem akarják a Premier League vezetői, hogy egy kis csapat legyen a bajnok. A Leiester-kapus, Casper Schmeichel édesapja, a Manchester United korábbi legendája, Peter Schmeichel egyenese azt kérdezte a Twitteren, hogy be van-e kábítószerezve a játékvezető.De van, aki szerint Jon Moss így vezetett haza a meccsről:A nap másik két meccsén az Arsenal csak 1-1-et játszott a vendég Crystal Palace-szal, a Liverpool pedig úgy nyert 2-1-re a Bournemouth otthonában, hogy a Borussia Dortmund ellen csodát tévő kezdőcsapaton tíz helyen változtatott Jürgen Klopp, csak Roberto Firmino kezdett mindkét meccsen.


Az élboly: