Savval támadtak járókelőkre a tinik

Fotó: MTI/MTVA / Jeff Roberson

-

Öt savas támadás történt másfél órán belül csütörtök este Londonban. Egy 15 és egy 16 éves fiút gyanúsítanak a rendőrök.


Egy este ötször is savat öntöttek járókelők arcába azok a londoni fiatalok, akiket azóta elkaptak a rendőrök. A 15 és a 16 éves fiú elrabolt két robogót, és arról öntötték le a járókelőket savval, mielőtt elhajtottak - írja a BBC. Az első két támadás alkalmával szerezték meg a robogókat, amikkel aztán a maradék hármat elkövették. A sérültek közül többen maradandó károsodást szenvedtek.
A Deliveroo és az UberEATS cégek megerősítették, hogy két áldozat az ő futáruk volt.


Egy város, 1800 savas támadás

Az utóbbi években megnőtt a savval elkövetett rablások, támadások száma Londonban. 2010 óta összesen ezernyolcszáz esetet regisztrált a rendőrség, ebből 458-at csak tavaly. A tavalyi londoni támadások egyharmadát Newham kerületben követték el, a maradék kétharmadon a többi 31 kerület osztozott.
Hackney kerület újsága azt írja, a futárok nem szívesen szállítanak fél 10 után bizonyos környékekre, mert félnek attól, hogy kirabolják őket.
London polgármestere, Sadiq Khan is megemlítette a tinédzserek tegnapi ámokfutását Twitter-oldalán. Azt is írja, hogy a londoni rendőrök nagyon komolyan veszik ezt a fajta rablást.Inkább nem késsel a zsebben járkálnak

A Guardian előző pénteken írt arról, hogy megugrott a savas támadások száma Londonban. Azzal indokolják a hirtelen növekedést, hogy a rendőrség nagyobb figyelmet fordít a késekre és a lőfegyverekre, ezért más eszközt kellett találnia a rablóknak. Az utcai bandák is ezt a módszert használják, hogy ne találjanak náluk késeket és lőfegyvert. A Guardian megemlíti, hogy a támadások többségét férfiak követik el férfiak ellen, bár egy leicesteri esetben egy nő öntötte le az élettársát savval, neki 19 300 font (6,7 millió forint) kártérítést kellett fizetnie.