Sarapova biztosan nem indul az olimpián

Fotó: RIA Novosti / Anton Denisov

-

Marija Sarapova biztosan nem lesz ott augusztusban a riói olimpián, miután ügyében szeptemberre halasztotta a döntéshozatalt a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS).


Az ötszörös Grand Slam-győztes, volt világranglista-vezető orosz játékos azután fordult a lausanne-i székhelyű szervezethez, hogy a Nemzetközi Teniszszövetség (ITF) június elején két évre eltiltotta őt a versenyzéstől. A 29 éves játékos úgy véli: a vele szemben lefolytatott vizsgálat bizonyította, hogy nem teljesítményfokozás céljából használt tiltott szert, illetve azt is, hogy tudtán kívül doppingolt.


Sarapova az egyik első volt azok között, akik a decemberben tiltólistára került meldonium nevű szerrel buktak meg. Doppingtesztje januárban, a melbourne-i ausztrál nyílt bajnokságon lett pozitív. Azzal védekezett, hogy a 2000-es évek közepén gyakran betegeskedett, magnéziumhiányt, szívritmuszavart állapítottak meg és cukorbetegségre utaló jeleket találtak nála. A családjában előfordult cukorbetegség, ezért kezdett gyógyszereket szedni.

A CAS hétfőn azt közölte, hogy a feleknek több időre van szükségük álláspontjuk alátámasztásához, s a döntés szeptember 19-re várható.