Sarah Palin nekiment egy gyerekműsor házigazdájának

Fotó: Getty Images / Aaron P. Bernstein

-

Ne beszéljen senki se klímaváltozásról, főleg ne a műsorvezető, aki annyira tudós, mint Palin.


Rátámadt a korábbi amerikai alelnökjelölt és alaszkai exkormányzó, Sarah Palin egy gyerekműsor műsorvezetőjére, Bill Nye-re, a Science Guyra (magyarul Tudós Srácra) csak azért, mert utóbbi szerint létezik klímaváltozás. Nye rengeteg díjat nyert már azzal, hogy népszerűsítette a tudományt, még a NASA-nak is tervezett egy járművet. Ennek ellenére Palin azt mondta a Guardian szerint:


Bill Nye annyira tudós, mint én. Ő egy gyerekműsor színésze. Nem egy tudós.

A volt alaszkai kormányzó egy most megjelent film, a Climate Hustle kapcsán szólalt meg, amely elutasítja a globális felmelegedést, mert az a film szerint nem több, mint a kormány egyik ürügye. A szén-dioxid-kibocsátás pedig kedvező hatású – állítja.


A másik apropója Palin megszólalásának az, hogy jövő héten az ENSZ 130 tagállama aláírja a párizsi egyezményt, amelyben a légszennyezés további csökkentéséről egyeznek meg.

Az amerikai Kongresszusban történt eseményen nemcsak Palin szállt síkra a klímaváltozás elismerőivel szemben, hanem pár társa is, akik arról beszéltek hogy a globális felmelegedés csak az iskolások agymosása, és a kormányzat egy „energia-rendőrséget” akar létrehozni, hogy elvegyék a mikrohullámú sütőket és plazmatévéket.

Palin egyébként hozzátette azt is, hogy ő már soha többé nem hisz el semmit a tudósoknak, és arra kéri a következő elnököt – ő egyébként Donald Trump támogatója –, hogy tegyen ez ellen valahogy valamit.