Santos: "Portugália képes lerombolni az ellenfeleket"

Fotó: Getty Images / Handout

-

A szerdán este döntőbe jutott portugál válogatott szövetségi kapitánya szerint ideje értékelni csapata teljesítményét.


A Wales elleni elődöntőt 20-ra megnyerő portugálok a vasárnapi döntőben a német–francia párharc győztesével találkoznak.


A portugálok ezt megelőzően egyetlen meccsüket sem nyerték meg a tornán a rendes játékidőben. Az első félidőben Wales ellen is csak szenvedtek, de aztán a szünet után Cristiano Ronaldo és Nani góljaival gyorsan eldöntötték a továbbjutás sorsát.

"Egy bizonyos ponton el kell majd ismerniük, hogy Portugália képes lerombolni az ellenfeleket." – mondta az újságíróknak Fernando Santos szövetségi kapitány. A 61 éves szakember 2014 szeptemberében vette át az együttes irányítását, azóta 13 tétmeccset játszottak, és egyet sem veszítettek el. "Mindig van egy játéktervünk, egy a támadásra, egy a védekezésre. – fogalmazott. – Tudjuk, hogy nem mi vagyunk a világ legjobb csapata, de azt is, hogy bárkinek meg tudjuk nehezíteni a dolgát. Nagyszerű teljesítményt nyújtottunk eddig."


Portugália 2004 után újra Eb-döntőben


A walesi válogatott szövetségi kapitánya, Chris Coleman azt mondta: nagyon büszke a csapatára, amely a második félidő elején kis időre nem koncentrált eléggé, és emiatt elszállt a reménye arra, hogy bejusson a döntőbe. „Öt percig nem összpontosítottunk megfelelően, és ha ilyen minőséggel találkozol egy elődöntőben, akkor megbüntetnek. – mondta a tréner. – Eddig nyertünk, most rajtunk volt a sor, hogy kikapjunk. Nem kellemes érzés, de gratulálok az ellenfélnek, remélem, megnyeri a tornát."