Samsal Dalibor győzelemmel kezdte a szezont

Fotó: Getty Images / Al Bello

-

A magyar színekben versenyző Samsal Dalibor hosszú sérülése után győzelemmel tért vissza az ausztriai Pass Thurnban rendezett műlesikló FIS-viadalon.


A magyar szövetség keddi tájékoztatása szerint a horvát születésű síző másfél másodpercet vert a második helyezettre, egyúttal olyan kiváló versenyzők végeztek mögötte, mint a horvát világbajnok Ivica Kostelic, a világkupában többszörös pontszerző Filip Zubcic és az ifjúsági világbajnokságon bronzérmes Samuel Kolega.


A januárban első magyar férfiként világkupapontokat szerzett Samsal Dalibor térde februárban sérült meg egy japán vk-futamon. Műtéte után fokozatosan szeretne visszakerülni a legjobbak közé. Mostani, első versenyén elért kiváló eredménye azt jelzi, hogy jó formában van és a térde is rendbe jött.

Kaszó Klára, a Magyar Sí Szövetség ügyvezető elnöke az MTI-nek azt is elmondta, hogy az eredmények tudatában Samsal Dalibor akár már a következő műlesikló vk-állomáson rajthoz állhat.

A síző célja ebben a szezonban, hogy újra a legjobb harmincban végezzen a világkupán, a St. Moritz-i világbajnokságon pedig a 15 közé kerüljön.