Salah Abdeslam harcolni fog, hogy ne adják ki Franciaországnak

Fotó: FEDERAL POLICE OF BELGIUM / DSK

-

Még nem dőlt el, hogy a pénteken este elfogott terroristát kiadja-e Belgium Franciaországnak, de míg ezt François Hollande biztosra veszi, addig Salah Abdeslam ügyvédje úgy nyilatkozott: harcolni fognak az ellen, hogy a párizsi terrortámadások gyanúsítottja francia kézre kerüljön.


Sven Mary ügyvéd az AP hírügynökség szerint azt mondta, hogy „el fogják utasítani a kiadatást”. Ehhez képest belga ügyészek korábban úgy nyilatkoztak, hogy bizakodnak abban, hogy Salah Abdeslamot Belgium átadja Franciaországnak, és erről François Hollande is meg van győződve.

A tavaly novemberi párizsi terrortámadások pénteken elfogott gyanúsítottját és ügyvédjét már szombaton meghallgatta a belga nyomozó bíró, aki viszont még nem adta ki a hivatalos letartóztatási parancsot.


Az Interpol figyelmeztetett

Az Interpol szombaton arra figyelmeztette az országokat, hogy őrizzék fokozottabban a határaikat, mert előfordulhat, hogy Abdeslam megpróbál megszökni az előzetesből. A nemzetközi rendőri szervezet kiemelte, hogy a határátkelőkön különös figyelmet fordítsanak a lopott útlevelek kontrollálására, mivel a november 13-i párizsi terrortámadások elkövetői közül többen is lopott iratokkal jöttek át az unióba.