Sajtfüggő lett és káromkodik a kómából felébredt tini

Forrás: Getty Images/iStockphoto / IvanMikhaylov

-

A 15 éves Kai tavaly nyáron szenvedett súlyos agyvérzést, ami után napokra kómában tartották az orvosai. Mióta magához tért, nem bír leállni a sajtról és folyamatosan káromkodik.


Kai édesanyja szerint a fiú jól nevelt és kedves természetű volt, amíg egy júniusi napon össze nem esett. Az orvosok megállapították, hogy Kai agyvérzést kapott, és hat órán át küzdöttek az életéért a műtőben. Az operáció sikeres volt, ám kilenc napra kómába kellett helyezni a fiút, hogy elősegítsék a gyógyulását. Mikor magához tért a kómából, a súlyos trauma miatt eleinte nem tudott mozogni sem beszélni, ám nem sokkal később teljesen rendbe jött.


Illetve majdnem teljesen, hiszen most megrögzött sajtfüggő és a káromkodásra is rákapott. „Egyik nap a konyhában voltam, mikor halottam, ahogy Kai üvöltve káromkodik a szobájában” - mondta Kai édesanyja a Daily Mailnek, aki az emeletre felszaladva azt látta, hogy a fia egy egész tömb sajtot rágcsál. Onnantól a nem volt megállás, a fiú még a zabpelyhére is sajtot szór azóta.

Az orvosok szerint teljesen megszokott, hogy a komából felébredve egyesek személyisége némileg megváltozik, például agresszívabbak, vagy türelmetlenebbek lesznek – a sajtra azonban mindeddig a szakemberek sem találtak magyarázatot.