"Sajátos stílusa van" Kósa Lajosnak, de ígéri: emberközeli lesz

Fotó: MTI / Oláh Tibor

-

Emberközeli politikai stílust szeretne megvalósítani Kósa Lajos, a Fidesz új frakcióvezetője, aki szerint a polgári Magyarország építése elérkezett a minőségi váltás korszakához, amelynek része a felesleges szabályok megszüntetése és a bürokrácia csökkentése. Erről a Magyar Időknek adott, csütörtökön megjelent interjúban beszélt a politikus.


„Mindenkinek van egy sajátos stílusa, én sem akarok kibújni a bőrömből” – fogalmazott, hozzátéve, hogy a vitákban bizonyos határig kompromisszumkész, ugyanakkor nem akar elveszni a „parttalan egyezkedésekben”. „Emberközeli, közérthető stílusú politizálást szeretnék megvalósítani” – fogalmazott.


A politikus a Fidesz népszerűségének növekedését elsősorban a reformok működésének tulajdonítja, szerinte az emberek érzik a pozitív változásokat, hiszen a devizahitelesek kimentése vagy a rezsicsökkentés minden családot érint. Ha a gazdasági növekedésünket tartani akarjuk, gazdaságirányításban, bürokrácia- és szabályrendszerben is minőségi váltásra van szükség – hangsúlyozta.

A menekültválsággal kapcsolatban a frakcióvezető úgy fogalmazott, hogy Európa illúziókat kerget, amikor azt gondolja, hogy háború elől menekülő, a hazájukba visszavágyó emberek tömegei érkeznek a kontinensre, hiszen a migránsok többsége gazdasági bevándorló, akik a jobb élet reményében vagy kifejezetten a „térfoglalás miatt” igyekeznek Európába.
Kósa Lajos úgy véli, hogy az elmúlt évtizedekben Nyugatra érkező bevándorlók integrálása reménytelen, mert a muszlim kultúra gyökeresen eltér az európaitól, és a nyugati baloldal téved, amikor jövőbeli szavazókat lát a migránsokban.