Saját oktatási kerekasztalt hoztak létre a tüntető tanárok

Fotó: VS.hu / Adrián Zoltán

-


Kedden Civil Közoktatási Platformot hoznak létre a tiltakozó iskolákat képviselő Tanítanék Mozgalom alapítói. Erről a Népszabadság számolt be.

A mozgalom egyik képviselője, Pukli István, a budapesti Teleki Blanka Gimnázium igazgatója a lapnak azt mondta: ezen a fórumon az oktatás valódi szakértői és valódi szereplői egyeztetnek majd. “Ott mi diktáljuk a feltételeket, mi tűzzük ki a napirendeket, és mi határozzuk meg, melyek a legsürgősebb intézkedések” – mondta. Ide várják a kormány képviselőit is.

Ezt erősítette meg Pilz Olivér, a mozgalom másik képviselője, a miskolci Herman Ottó Gimnázium közalkalmazotti tanácsának elnöke. “Most a szakmának pontról pontra meg kell fogalmaznia az elvárásait. Igyekszünk minél hamarabb a kormány elé tárni a szakértők által alátámasztott változtatási javaslatokat” - fogalmazott.

Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete elnöke arról beszélt: meg kell változtatni a köznevelési törvényt. Merőben új közoktatási törvényt is akarunk. Már csak a módszer a kérdés, hogy e célt hogyan érjük el. Ezt alaposan át kell gondolni – jelentette ki.

Az alternatív köznevelési kerekasztalt arra válaszul hozták létre a szombati pedagógus tüntetés szervezői, hogy a kormány az általa létrehozott fórumon, a köznevelési kerekasztalon akarta megvitatni a tanárok követeléseit.