Saját magát operálta meg, mert nem merte kivárni a várólistát

-

Seres István a Sonline.hu-nak mesélte el, hogy csinálta. A lap által megkeresett orvosok azt mondták, senki se próbálkozzon ilyesmivel.


A nagyatádi rokkantnyugdíjasnak másfél hónapja lettek nagy fájdalmai. A jobb lábán egy ér ujjnyi vastagon kitágult, lüktetett. Mint a Somogyi Hírlapnak elmondta, a kaposvári kórház érsebészetén azt mondták, hogy szeptemberre menjen vissza. Ő azonban félt, hogy egy vérrög eljuthat a tüdejébe, a szívébe, és megölheti. Vagy hogy a lábát amputálni kell majd, mert elhal. Annyit sikerült elintéztetnie, hogy soron kívül fogadják az érsebészeten, de így is csak augusztus 19-ére rendelték vissza ultrahangra, fájdalmai miatt azonban ezt sem várta ki. Három éve a hasfalából kilenc vérrögöt szedtek ki a sebészek, akkor megfigyelte, hogyan zajlik egy ilyen műtét.


„Jóddal, borotvaszesszel sterilizáltam egy szikét, fertőtlenítettem a lábam is, amelyet elszorítottam combtőnél és térdnél, ha túl nagy lenne a vérzés, kötszerpólyákat is odakészítettem. Ezután egy injekciós tűvel kiszívtam a vért a lábamból. Óriási fájdalmaim voltak, de kibírtam. Az eredmény engem igazolt, mert egy egy centi vastag, 6-7 milliméter hosszú vérrögöt sikerült eltávolítanom a szervezetemből”

– mondta el a Sonline-nak.

Azóta nem dagad a lába, ám a műtéti terület begyulladt, a nyirokcsomói megnagyobbodtak, de ez szerinte el fog múlni. A nagyatádi kórházba ment kontrollra, ahol megállapították, hogy helyreállt a lába vérellátása.

A Sonline által megkérdezett orvosok megdöbbentek a történeten, és hangsúlyozták, hogy senki se próbálkozzon hasonló házilagos műtéttel, ne kockáztassa az életét.