Saját házában kényszerített prostitúcióra három lányt egy család

-


A Gyöngyösi Járási Ügyészség egyebek mellett kerítés bűntette és személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vádat három férfi – egy apa és két fia – ellen, akik gyöngyösi családi házukba fiatal lányokat fogadtak be, majd őket erőszakkal, fenyegetéssel prostitúcióra kényszerítettek, a megkeresett pénzt pedig elvették tőlük, írja az ügyészség.

A vádlottak 2012 őszén egy kiskorú, enyhe fokban szellemi fogyatékos lányt rábeszéltek, hogy költözzön hozzájuk, majd ezután, miután önként nem volt hajlandó prostitúciós tevékenységet végezni, fenyegetéssel és bántalmazással vették arra rá. A vádlottak a lányt szorosan felügyelték, szobáját is csak a vádlottak engedélyével hagyhatta el, és az általa prostitúcióval megkeresett mintegy 1,8 millió forintot saját megélhetésükre fordították.

Emellett fenyegetéssel arra is rávették, hogy egyik ügyfelétől azon ürügyre hivatkozással kérjen – végül is eredménytelenül – kétszázezer forintot, hogy teherbe esett tőle, és a pénz abortuszra kell.

A vádlottak 2013-2014-ben további két fiatal nőt költöztettek magukhoz. Egyiküket a nehéz anyagi körülményekre hivatkozással vették rá, hogy prostitúcióval járuljon hozzá a megélhetésükhöz. A sértett 2014. év tavasza és novembere között volt prostituált, mialatt hatszázezer forintot keresett a családnak. Ezalatt a sértett többször is haza akart menni, és tiltakozott az ellen, amit vele tesznek, de rendszeres veréssel kényszerítették a folytatásra.

A harmadik sértett kezdetben szintén önként vállalkozott a prostitúcióra, amikor azonban első alkalommal az elvártnál kevesebb pénzt keresett, a vádlottak egyike a megkeresett pénzt a szájába tömte, és bántalmazta. Ezután a nő csak kényszerítés hatására folytatta a tevékenységet, a vádlottak őt is többször megverték, miközben fogva tartották. Ő 960.000 forintot keresett a családnak.

Az előzetes letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben a Gyöngyösi Járási Ügyészség fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint a prostitúciós tevékenységgel összefüggésben szerzett vagyon, illetve az elkövetéshez használt személygépkocsit elkobzására is indítványt tett.