Saját dugájukba dőlhettek a magyar kormánynak üzenő hekkerek

-

Egy marokkói hekkercsoport feltörte a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ honlapját – szúrta ki a hgv.hu. Egy üzenetet is elhelyezett ott a magyar kormánynak, igaz, azóta az oldal elérhetetlen. Ám a Spy Moroccan-mail honlapja is.


A Spy Moroccan-mail még hétvégén csapott le az állami honlapra – írta a hvg.hu. A hekkerek Facebook-oldalán elhelyezett poszt is ezt támasztja alá, ahol megmutatják, hogy nézett ki eredetileg a feltört oldal.


إختراق موقع مركز تنسيق تنمية النقل المجري (موقع حكومي)... بسبب المعاملة الغير الإنسانية للأجئين السوريين و العراقيين::http://www.3k.gov.hu/تسجيل::http://aljyyosh.org/mirror.php?id=269868

Posted by Spy Moroccan-mail on 2015. szeptember 13.

A kalózok épp itt, a Facebookon adják meg honlapjuk címét, ám a linken mindössze egy hibaüzenet fogadta a kíváncsi látogatót nem sokkal öt óra előtt.A hekkerek az azóta már elérhetetlen magyar honlapon a síneken átjutni próbáló menekülteket és az őket begyűjtő rendőröket ábrázoló képet helyeztek el, ezt a hvg.hu-nak még sikerült lementenie. Az újság azt írja, hogy a kép alatti feliratban arra hívják fel a magyar kormányzat figyelmét: hagyjanak fel a szíriai és iraki menekültekkel szemben tanúsított rossz bánásmóddal, hiszen ők is emberek.