Rudolf Gergely kegyvesztett lett Miriutánál

Fotó: MTI/MTVA / Krizsán Csaba

-

Az MTK 2-1-re legyőzte a vendég Győri ETO FC csapatát a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójának első, szombati mérkőzésén. Vasile Miriuta, a pénzügyi gondokkal küzdő győriek vezetőedzője a meccs után közölte: nála Rudolf Gergely nem játszik többet az ETO-ban.


OTP Bank Liga, 24. forduló:

MTK Budapest–Győri ETO FC 2-1 (1-1)

gólszerzők: Pölöskei (29.), Csiki (60.), illetve Priskin (34.)


Miriutának nem tetszett, amit látott. Sokadjára


Az MTK kezdte jobban a mérkőzést, és ezen az sem változtatott, hogy alig tíz perc után sérülés miatt le kellett cserélni Kantát. Félóra elteltével góllá érett a hazaiak veszélyesebb játéka, de nem örülhettek sokáig, mivel a hátrányba került győriek hamar egyenlítettek, és a szünetig hátralévő időben már inkább az ő akaratuk érvényesült. A folytatásban kiegyenlített volt a játék, emiatt kevesebb lehetőség adódott a csapatok előtt, majd az MTK kissé váratlanul ismét vezetést szerzett. A Győr másodjára már nem tudta felpörgetni a tempót, így a hazaiak biztosan őrizték meg minimális előnyüket a lefújásig.


A meccs után a győriek vezetője, Vasile Miriuta – aki múlt héten esetleges távozását is meglebegtettekijelentette:


Jó a csapatom, de nehéz a helyzetünk mint köztudott, és fejben sem vagyunk a csúcson. Rudolf Gergely játékára nem számítok a továbbiakban, mert a bajban csak olyan játékosokra van szükségem, akik teljes intenzitással tudnak küzdeni az ETO sikeréért.