RTL Klub: vizsgálódik a NAV Szijjártó háza táján

Fotó: MTI/MTVA / Máthé Zoltán

-

Az RTL Klub híradója szerint a DK-s Vadai Ágnes kezdeményezett vagyonosodási eljárást Szijjártó Péter ellen, ezért indított a NAV vizsgálatot a külgazdasági és külügyminiszterrel szemben. Igaz, Szijjártó maga nem tud a vizsgálatról.


Vadai arra volt kíváncsi, hogy a külügyminiszter meggazdagodása összefüggésben állhat-e a Quaestor-üggyel. Az adóhatóság Vadainak azt válaszolta, hogy a szükségessé vált intézkedéseket megtették, azt viszont adótitokra hivatkozva nem árulták el, hogy ténylegesen milyen intézkedésektől van szó.


Szijjártó Péter nem tud vizsgálatról, hangzott el a Híradóban, ahol Szijjártó újságírói kérdésre azt mondta, úgy gondolja, őt is értesítették volna, ha lenne vizsgálat.Az adóhatóság Habony Árpáddal szemben is vizsgálódik. A csütörtöki Népszabadság megírta, hogy a vizsgálatot az Együtt bejelentésére indította el a NAV, miután a párt felvetette, hogy Habony úgy indít médiavállalkozást, hogy nincs munkaviszonya, nem áll egyik kormányzati szervvel és a Fidesszel sem szerződéses viszonyban, és vállalkozásai közül egyik sem jövedelmez, ezenkívül szembetűnően luxuséletet él, és gyakran mutatkozik vezető politikusok oldalán.