A bokszlegenda Roy Jones Jr. orosz állampolgárságot kért Putyintól

Fotó: MTI/EPA/Pool/RIA NOVOSTI / Alekszej Nyikolszkij

-

A korábbi profi ökölvívó világbajnok találkozott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, akitől szívesen fogadna egy orosz útlevelet.


Ami Dennis Rodman Észak-Koreának, az lehet Roy Jones Jr. Oroszországnak. A 46 évesen is kirobbanó erőben lévő profi boksz legenda, az Ukrajnától fegyveres erővel elcsatolt Krím-félszigeten lévő Szevasztopolban találkozott Putyin elnökkel, akivel jó hangulatú beszélgetést folytatott – adta hírül az orosz elnöki hivatal.Az amerikai ökölvívó látogatása nyilvánvalóan propagandafogás, ami azt hivatott jelezni, lám, vannak még rendes emberek Amerikában is, akik nem húzzák a szájukat, ha Oroszország érvényesíti területi igényeit.

Jones remek partner a politikai színházcsinálásban, készséges és szórakoztató. Az elnöki hivatal közleményét idéző Fox Sports amerikai csatorna tudósítása szerint az ökölvívó szívesen kamatoztatná hírnevét Oroszország javára, mérkőzéseket szervezne, énekesi tudását csillogtatná és más módokon is az ország hasznára lehetne.„Ezért akarok ide jönni, ezért vagyok itt – idézik Jonest. – Nagy örömmel fogadnék egy orosz útlevelet, hogy jöhessek-mehessek a két ország között, és üzleti ügyeket bonyolíthassak. Úgy tűnik, itt mindenki nagyon szereti Roy Jonest. És én szeretem, ha szeretnek az emberek.”

Jones, amolyan békenagykövet is lehetne a két ország között, amit a sport révén hozna közelebb egymáshoz.

„Úgy gondolom, hogy a sport által hidat építhetünk a két ország, az USA és Oroszország közé.”

Putyin elnök sem maradt adós az udvariassággal: „Nagy örömünkre szolgálna” – a válaszolta a bokszoló állampolgársági felvetésére.