Rövid idő alatt ketten is fegyverekkel és lőszerekkel buktak le

-

Tiszafüreden és Pásztón akcióztak a rendőrök.


Lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetése miatt indult eljárás az ellen a tiszafüredi férfi ellen, aki házának pincéjében házi készítésű fegyvereivel lövöldözött, írja a rendőrség.

A hatóságoknál ismeretlen személy jelentette be vasárnap késő este, hogy Tiszafüreden, az egyik utcában lövéseket lehet hallani. A rendőrök azonosították a házat, és a melléképület pincéjében elfogták a falra lövöldöző 56 éves tulajdonost. Senki nem sérült meg.

A rendőrök házkutatást tartottak és a melléképületben közel egy tucat gyári és házi készítésű lőfegyvert, továbbá ezer darabnál is több különböző kaliberű lőszert találtak és foglaltak le. Ezekre nem volt engedélye a tulajdonosnak.

A Tiszafüredi Rendőrkapitányság lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást B. Lajos ellen. A nyomozók a férfit előállították, gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették.


pásztón is fegyverek

A Pásztói Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást B. Csaba 49 éves garábi lakos ellen, írta szintén a rendőrség.

A férfit vasárnap este állították meg a 21-es főúton, Pásztónál. Az autó átvizsgálásakor - az előzetes szakvélemény alapján - egy átalakított lőfegyvert, két házi készítésű hangtompítót és 7 darab különböző lőszert, majd a férfi lakóhelyén megtartott házkutatáson 240 darab különböző lőszert találtak. Engedélye nem volt ezekre, így a rendőrök lefoglalták a fegyvereket és lőszereket.

A férfit előállították, gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették.