Rosszul lettek a magyar kajak-kenusok Rióban

-

A magyar kajak-kenu válogatott egy arany- és három ezüstéremmel zárta a Rio de Janeiróban rendezett olimpiai tesztversenyt, amelyen többen is rosszul lettek.


Az utolsó versenynapon az Európa Játékokon győztes Kammerer Zoltán, Szalai Tamás férfi kajakpáros 1000 méteren második lett a dánok mögött. Korábban a Szabó Gabriella, Kozák Danuta kajakpáros 500 méteren aranyérmet nyert, ugyanezen a távon Kárász Anna, valamint 200-on a Tótka Sándor, Molnár Péter világbajnok duó másodikként zárt.


Vírusos betegsége miatt Vasbányai Henrik nem tudott rajthoz állni Mike Róberttel C2 1000 méteren, ahol a brazil kenusok sztrájkja miatt csak hárman indultak el - adta hírül a magyar szövetség. A hazai versenyzők állítólag azért bojkottálták a tesztregattát, mert hónapok óta nem kaptak fizetést, ráadásul elégedetlenek voltak azokkal a szállodai körülményekkel, amit a brazil szövetség biztosított számukra Rióban.


Mike Róbert és Vasbányai Henrik


A magyarok közül nemcsak Vasbányai Henrik gyengült le egy heveny hasmenéssel járó megbetegedés miatt. Hasonló bajokkal küzdött az elmúlt napokban Pruzsina István, Kulifai Tamás, sőt még Storcz Botond vezetőedző is. A következő napokban, hetekben a csapat körül tevékenykedő egészségügyi személyzetre hárul talán a legfontosabb feladat, meg kell állapítaniuk, hogy mi okozhatta a megbetegedéseket, hogy az olimpián ne fordulhasson elő hasonló gond a mieinkkel.

A tesztversenyen szerepelt magyar válogatott kedden ér haza Rio de Janeiróból.