Rossz idők jönnek

Forrás: Erik / koponyeg.hu

-

A jövő hét végéig egyre hidegebb lesz.


Vasárnap délnyugat, nyugat felől fokozatosan mindenhol megnövekszik a felhőzet, de délelőtt a keleti tájakon még sok napsütés várható – írja a Köpönyeg. Délután még csak a Dunántúl nyugati felén, később egyre többfelé alakul ki eső, záporeső, néhol zivatar. Eleinte a délnyugati, délutántól az északnyugatira forduló szél erősödhet meg. A csúcshőmérséklet nyugaton már csak 18 és 21, keleten még 22 és 25 fok között alakul. Hidegfront érkezik.


Hétfőn erősen felhős, vagy borult lesz az ég, csak délutántól, északnyugat felől szakadozhat fel a felhőzet. A nap első felében főleg a Dunántúlon, délután pedig inkább a középső és a keleti területen valószínű többfelé eső, záporeső. Erős lesz az északnyugati szél, ezzel még hűvösebb levegő érkezik hazánk térségébe. 12 és 20 fok közötti értékeket mérhetünk – a tartósan esős tájakon lesz a hűvösebb.

Kedden a nap első felében változóan, délután ismét erősen felhős lesz az ég. Főleg délután lehet újabb eső, zápor. A légmozgás erős marad, folytatódik a lehűlés. A csúcsérték 12 és 17 fok között alakul.