Rossz hírünk van azoknak, akik napos időt várnak hétvégére

Fotó: MTI / H. Szabó Sándor

-

Felhős napok jönnek, miközben a hőmérséklet nagyjából végig 10 fok felett marad – írja előrejelzésében a köpönyeg.hu.


Péntek

Hajnalban a borult égből a Dunántúlon többfelé, máshol elszórtan lehet eső, záporeső. Reggeltől északkelet felől csökken a felhőzet, és egyre kevesebb helyen alakul ki újabb csapadék. Főleg északkeleten bukkan elő a nap. Élénk lesz az északkeleti szél. Reggel 6, délután 12 fok körül várható a hőmérséklet.


Szombat

Változóan felhős idő lesz, gyakran erősen megnövekvő gomolyfelhőzettel. Elszórtan fordul elő zápor. A légmozgás élénk marad. 11 fok körüli értékeket mérhetünk.


Vasárnap

Erősen felhős időre van kilátás. Záporok továbbra is lehetnek. Az északkeleti szél tovább élénkül, több helyen lehetnek már erős lökések is. 9 és 13 fok között alakul a csúcshőmérséklet.


Hétfő

Délig gyakran lesz erősen felhős az ég – főleg délnyugaton –, déltől aztán jelentősen csökken a felhőzet, és több órára kisüt a nap. Sokfelé lesz erős az északkeleti szél. 10-11 fok körül valószínű a maximum.


Kedd

Március 15-én, nemzeti ünnepünk napján sokfelé ígérkezik ragyogó napsütés a gomolyfelhők mellett. Záporeső elvétve fordulhat elő. Fokozatosan mérséklődik a szél. Reggel gyenge fagy lehet, míg délutánra 11 fok köré melegedhet a levegő.