Rossz helyen kérdeztek, ezért kitiltottak két RTL-est a Parlamentből

Fotó: MTI/MTVA / Máthé Zoltán

-

Orbán Viktort akarták megkérdezni Fazekas Sándor távozásáról, de rossz folyosón tették, így kitiltották őket az épületből – írta a 444.


Az RTL Klub riportere, Szondi Vanda és operatőr kollégája a Parlamentben arról kérdezte Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy igazak-e azok a híresztelések, miszerint Fazekas Sándor a Földművelésügyi Minisztérium vezetője távozik a kormányból.


Ezt azonban rossz folyosón tették, amiért először szóbeli megrovást kaptak az országgyűlés sajtóirodájától, majd főnöküket e-mailben értesítették, hogy júniusig a két munkatárs nem léphet be az épületbe. Az RTL híradósai viszont erről csak akkor szereztek tudomást, amikor visszafordították őket a parlament kapujánál.

A parlamentben 2004 óta – amikor a TV2 arról forgatott, hogy a képviselők tiltott helyen dohányoznak – csak az úgynevezett piros társalgóban, a kék társalgóban és a sajtóteremben lehet forgatni. A szabály eléggé megnehezíti a tévés és videós stábok dolgát, nem is tartják be rendesen az előírást – emlékeztetett a 444.hu.