Rossi legyőzte a haragot és a keserűséget

Fotó: AFP / SAEED KHAN

-

A vb-címért harcoló yamahás fontolgatta, hogy a rajtbüntetése miatt el sem indul a MotoGP idényzáróján, de meggondolta magát.


Büntetése ellenére az utolsó rajtkockából is nekivág az összetettben vezető Valentino Rossi a MotoGP szezonzáró futamának, a jövő hétvégi Valenciai Nagydíjnak.

A 36 éves, kilencszeres világbajnok Rossit a vasárnapi szepangi futam után büntették meg, miután a hetedik körben a lábával fellökte a címvédő Marc Marquezt, akinek fel kellett adnia a versenyt. A versenybírák hosszas tanácskozás után három büntetőponttal sújtották a harmadikként végző Rossit, és mivel egy már volt neki korábbról, csak utolsóként indulhat Valenciában. Ezzel minimálisra csökkentek a vb-győzelmi esélyei, mivel sovány hét pont az előnye csapattársával, Jorge Lorenzóval szemben.

Rossi a futam után visszautasította, hogy veszélyesen versenyzett volna, és azt is felvetette, hogy kihagyja az utolsó futamot, ám végül meggondolta magát.„Köszönöm mindenkinek a támogatást. Az, hogy elolvastam a sok üzenetet, segített legyőznöm a haragot és keserűséget” – utalt Rossi a szurkolók Twitteren és Facebookon küldött buzdításaira, hozzátéve, hogy „mától már Valenciára koncentrálva dolgozunk”.

Közel 370 ezer szurkoló írt alá egy, a MotoGP szervezőinek szánt online petíciót, amelyben azt kérik, csökkentsék az olasz sztár valenciai büntetését. Rossit Matteo Renzi olasz miniszterelnök is a támogatásáról biztosította.