Rossi kóstolgatja a csapattársát

Fotó: AFP / JUAN MABROMATA

-

Kifütyülték a spanyol dobogósokat a MotoGP idénynyitóján. Lorenzo zavarba jött, Márquez számított rá, Rossi olajat önt a tűzre.


Argentínában rendezik a MotoGP idei második futamát, ami előtt a szokásos interjúkon a katari idénynyitón történtekről kérdezték a pilótákat. Akkor a rajongók kifütyülték a dobogó két spanyolját, Jorge Lorenzót és Marc Márquezt. Természetesen még mindig a tavalyi Rossi–Márquez-balhé miatt zabosak a drukkerek, akiknek többsége a történtek szerint inkább Rossi pártjára állt.


„Nem hinném, hogy olaszok tömegei utaztak volna Katarba – mondta a hétszeres világbajnok. – Egyébként sem én idéztem elő ezt a helyzetet, ezért nem is látom, hogyan oldhatnám meg.”

Tavaly év végén Rossi és Lorenzo harcolt a vb-címért, de az olasz szerint Márquez beleköpött a levesébe, és ahelyett, hogy a saját versenyét futotta volna, Rossit tartotta fel. Végül Lorenzo lett a világbajnok, Rossi és Márquez tusakodása pedig ütközéssel végződött.

Lorenzo elismerte, hogy zavarba hozták a rajongók, mert szerinte semmi rosszat nem tett az előző idény végén, ahogy Márquez sem, csak „próbáltunk a lehető leggyorsabban menni, miközben az életünket kockáztattuk”.


Rossi, Dovizioso, Lorenzo és Márquez az argentin sajtószobában


Márquez számított erre a reakcióra, bár „természetesen nem szeretem a kifütyülést a MotoGP-ben, különösen, ha ellenem szól. De nem vagyok hülye, tudom, hogy ez állandósulhat.”

A helyzet azért is pikáns, mert Rossi az idénynyitó előtt hosszabbította meg a szerződését a Yamahával 2018 végéig. Elképzelhetetlen, hogy évekig csapattársak maradjanak Lorenzóval ekkora feszültség közepette. Lorenzónak még nincs új szerződése a Yamahával, éppen ezért komoly fizetésért csábítja a Ducati, Rossi pedig olyan beszólásokkal hecceli, mint a „Jorge úgyis maradni fog, mert a váltáshoz nagyon tökösnek kell lenni”.

Tény, hogy Lorenzo távozása a Yamahától azt jelentené, hogy a vb-címvédő kénytelen megválni a mezőny jelenlegi legjobb motorjától, ami nyilván nem egyszerű döntés.