Rossi bukással hangolt az év drámájára

Fotó: Getty Images / Linden Adams Photography

-

A vb-címvédő Jorge Lorenzo szerezte meg a pole-pozíciót a gyorsaságimotoros-világbajnokság MotoGP kategóriájának évadzáró, Valenciai Nagydíján.


A spanyol versenyző az összetettben a második helyen áll, hét ponttal lemaradva Valentino Rossitól, aki a Marc Márquez elleni ismert rúgása miatt büntetést kapott, így az utolsó helyről rajtol majd a futamon. A kilencszeres világbajnok olasz egyébként a Q2-ben bukott.Rossi azt hangoztatta, hogy Lorenzo és Márquez összeesküvést eszelt ki ellene, hogy megakadályozzák végső sikerét. Emiatt fordult a CAS-hoz is, és kérte büntetése törlését, de kérelmét visszautasították.


Az utolsó helyről startoló Rossi akkor nyeri meg a vb-t, ha Lorenzo győz, ő pedig második, vagy ha Lorenzo második, ő pedig harmadik. Spanyol riválisának harmadik helye esetén Rossinak legalább a hatodik helyen kell célba érnie, míg ha Lorenzo negyedik, akkor az olasznak minimum a kilencedik pozícióig kell előretörnie a leintésig. Ha Lorenzo az 5–9. hely valamelyikén végez, akkor Rossinak a vb-cím megszerzéséhez arra van szüksége, hogy ne maradjon el több mint hat hellyel ellenfelétől. Rossi a helyezésétől függetlenül megnyeri 10. vb-címét, ha Lorenzo nem végez az első kilenc között. Kettőjük hétvégi várható drámájáról bővebben itt olvashat.