Rosberg: Ökörherét enni lehet ilyen

Fotó: HOCH ZWEI / HOCH ZWEI

-

Undorról és a soron következő minivébéről beszélt Nico Rosberg, a Mercedes Forma-1-es pilótája, akinek csapattársa, Lewis Hamilton megnyerte vasárnap az Egyesült Államok Nagydíját, és ezzel a harmadik világbajnoki címét.


„Látták már, amikor a dzsungelben játszódó valóságshow-ban az emberek ökörherét esznek? Nagyon undorító! Valahogy így éreztem magam az amerikai futam után” – írta a Bild című német napilapban vezetett rovatában a 30 éves versenyző.

Az izgalmas austini versenyen hét körrel a leintés előtt az élen haladó Rosberg túl szélesen vett egy kanyart, elhagyta a pályát, és mire visszatért az aszfaltcsíkra, Hamilton elment mellette.

„Kipörgött a kerék, ilyesmi még soha nem történt velem. Dühös vagyok magamra, Lewisra és általában mindenre” – közölte a német pilóta, aki az eredményhirdetés előtt mérgesen visszadobta a Hamilton által hanyagul neki odavetett szponzorsapkát.

Az élről indult Rosberg szerint ugyanis riválisa kitolta őt az első kör első kanyarjában és ezzel túl messzire ment: „Vannak szabályok a csapaton belül, én tartottam magam hozzájuk, Lewis sajnos nem. Ezért dobtam felé a sapkát.”

A Rosbergre váró traumafeldolgozást a VS.hu már elemezte, a versenyező pedig annyit jegyzett meg a témában, hogy „a hátralévő három futamra egy mini-világbajnokságot írok ki magamnak, amelyet meg akarok nyerni.”