Rosberg még két évre a Mercedesé

Fotó: Getty Images / Clive Mason / Getty Images / Clive Mason

A világbajnoki pontversenyben jelenleg második helyen álló pilótának az idei szezon végén járt volna le a szerződése, ám sorsa már most rendeződött.


Nem csoda, hogy az idén eddig egyeduralkodó Mercedes gyorsan intézkedett a német versenyző szerződésének meghosszabbításáról: Rosberg öt verseny után remek teljesítménnyel 97 ponttal áll (az évadnyitón, Ausztráliában győzött, a többi futamon a második helyen végzett).

Ezzel eldőlt, hogy a jövő évben is a Hamilton-Rosberg páros ül majd a német istálló autóiban (Hamilton hároméves szerződésének második évében jár). Ez nem volt teljesen egyértelmű, hiszen a Mercedes-Benz főnöke, Dieter Zetsche egy spanyolországi gyárlátogatáson a jelenleg ferraris Fernando Alonsóról azt mondta: „talán a Formula-1 legjobb pilótája”. Zetsche nem túl szerencsés módon azt a gondolatát is megosztotta a sajtó képviselőjével, miszerint előfordulhat, hogy valamikor a jövőben a kétszeres világbajnok spanyol hozzájuk csatlakozik.

Zetsche viszont emlékeztetett rá, hogy a látogatáson azt is közölte: szerinte az övék a legjobb páros a mezőnyben, ám ez a médiában már nem jelent meg.

Valóban úgy tűnik, hogy nincs is szükség változtatásra, ugyanis a konstruktőrök között a német istálló eddig 197 pontot szerzett, így magabiztosan vezeti a csapatok közti versenyt (a második helyezett Red Bullnak 84 pontja van, míg a harmadik Ferrari eddig 64 pontot gyűjtött).

Úgy tűnik, Monte Carlóban sem szakad majd meg a Mercedes dominanciája, hiszen a tegnapi szabadedzések során – nem túl meglepő módon – Hamilton érte el a legjobb időt.