Rosberg lehangolt, tanácstalan, és Bon Jovit énekel

Fotó: MTI/AP / Darron Cummings

-

Lehangoltan és tanácstalanul nyilatkozott Nico Rosberg, a Mercedes F1-es pilótája a hibájáról, amely miatt csapattársa, Lewis Hamilton nyerte az Egyesült Államok Nagydíját, és ezzel a vébét is. A futam után karaokéval vigasztalódott a német versenyző.


A változatos versenyen több fontos pillanat volt, de a legfontosabb talán a hajrában, hét körrel a leintés előtt, amikor az élen haladó Rosberg túl szélesen vett egy kanyart, elhagyta a pályát, és mire visszatért az aszfaltcsíkra, Hamilton elment mellette.

„Kipörgött a kerék, de ilyesmi még soha nem történt velem, sem a teszteken, sem a versenyeken, így aztán nem tudom megmagyarázni. Egyszerűen hihetetlen” – mondta a 30 éves pilóta, hozzátéve: utólag nyilvánvalóan megvizsgálják majd a csapattal, hogy mi okozta a problémát, de nagyon nehéz feldolgoznia a történteket.

Rosberg a díjátadó ceremóniát megelőzően, majd a dobogón is szemmel láthatóan csalódott volt, Hamiltonnal szemben érezhetően ellenségesen viselkedett, és a pezsgőzésben sem vett részt.

A Mercedes pilótái gyermekkoruk óta barátok és ellenfelek, mindketten Monacóban élnek, de a viszonyuk jelentősen megromlott tavaly óta, amikor a vb-címért szintén ők ketten küzdöttek, és akkor is Hamilton járt sikerrel. A brit versenyző az idén még nagyobb fölényben volt, tíz futamot nyert, míg Rosberg csak hármat. A német most arra is panaszkodott, hogy riválisa az első kanyarban túl agresszíven előzte meg őt.

„Eltaláltuk egymást, mondhatnám azt is, hogy Lewis nekem jött, ami nem túl jó, de erről nem tudok többet mondani” – nyilatkozta Rosberg.

Rosberg a futam után ellátogatott egy karaoke-bárba, ahol az egykori Bon Jovi-slágert, a Livin' on a prayert választotta. A szurkolók a szellemes választás után „hősnek” és „legendának” titulálták Rosbegret.Toto Wolff, a konstruktőri vb-címét már a két héttel ezelőtti szocsi Orosz Nagydíjon megvédő Mercedes csapatfőnöke jelezte, Hamilton azt állította, hogy nem szándékosan „terelte le a pályáról” Rosberget. „Azt gondolom, néhány napon belül, amikor az indulatok lecsillapodnak, átbeszéljük a történteket, de most meg kell ünnepelnünk egy olyan bajnokot, aki megérdemelte a vb-címet” - tette hozzá.

Hamilton három futammal a szezon vége előtt biztosította be címvédését, amely a Forma-1 történetében korábban még egyetlen brit versenyzőnek sem sikerült.