Rosberg: Hamilton tönkretette a versenyemet

Fotó: Getty Images / Dan Istitene

-

Nico Rosberg azzal vádolta a Kínai Nagydíj utáni interjúk során Hamiltont, hogy direkt lassított a verseny közepén. Így Sebastian Vettel könnyedén utolérte Rosberget, igaz, megelőznie nem sikerült.


Nagyon szomorú, hogy Lewis szükségtelenül lassan vezetett, és ezzel veszélybe sodorta a második helyemet. Befolyásolta a versenyemet, mert azzal, hogy a kelleténél lassabban vezetett, Sebastian felzárkózott rám. Ezt kihasználva a Ferrari korán behívta a boxba, megpróbált a friss gumikon elém vágni, és erre reagálnom kellett, így az utolsó etapom nagyon hosszúra nyúlt, és így tönkretette a versenyemet

– mondta a versenyt követően Nico Rosberg, a Mercedes német pilótája. A Kínai GP-n győztes Lewis Hamilton szerint csapattársa túl sokat kombinál. „Nem az a feladatom, hogy Nico versenyét irányítsam, hanem az, hogy a saját versenyemmel foglalkozzam. Fontos volt, hogy a lehető legjobban megkíméljem a gumijaimat, mert így értem el a leggyorsabban a célig. Nem az volt a célom, hogy sűrűbb legyen mögöttem a mezőny.” Hozzátette:


Önmagamra figyeltem, és arra, hogy a lehető legtovább formában tartsam az abroncsaimat, és az etapom végén is gyors köröket tudjak futni. Ha Nicót ez annyira zavarta, megpróbálhatott volna megelőzni, de nem tette.

A verseny összefoglalóját itt olvashatja. A szezon a jövő héten Bahreinben folytatódik.