Röplabda: a békéscsabai lányok ellepték a válogatottat

Fotó: MTI / Lehoczky Péter

-

A bajnok és kupagyőztes Békéscsaba csapatából hat játékos került be a magyar női röplabda-válogatott pénteken kihirdetett keretébe.


Alberto Salomoni, a márciusban kinevezett olasz szakvezető húsz játékost hívott meg a május 8-án, Érden kezdődő felkészülésre. A vb-selejtezőre készülő válogatott Németországban és Szlovéniában is edzőtáborozik majd.


A keret felét a CEV-kupa-negyeddöntős Linamar-Békéscsabai RSE, valamint a Magyar Kupa-bronzérmes Fatum Nyíregyháza játékosai alkotják. A külföldön játszók közül hatan kaptak meghívót, nem szerepel viszont a névsorban a török Bursa együttesében röplabdázó Horváth Dóra. A 20 játékosból álló társaság mellett júniustól egy 13-16 fős, úgynevezett kiegészítő kerettel is dolgozik majd a kapitány, amelyben elsősorban fiatalok szerepelnek.

A magyar válogatott a május 31. és június 4. közötti zágrábi tornán a házigazda horvátok mellett Görögországgal, Ausztriával, Grúziával, valamint a csoport esélyesének számító, Európa-bajnoki címvédő Oroszországgal mérkőzik majd. A selejtezőből az első helyezett jut ki a jövő ősszel Japánban sorra kerülő világbajnokságra, míg a második augusztus végén újabb selejtezőtornán vesz részt.


A válogatott keret

feladók:
Bleicher Réka (Jászberényi RK), Kötél Zsanett (Penta Gödöllői RC), Tálas Zsuzsanna (Linamar-Békéscsabai RSE)

centerek:
Bodnár Dorottya (Linamar-Békéscsabai RSE), Dobi Edina (Azerrail Baku, azeri), Leidgeb Noémi (Fatum Nyíregyháza), Nagy Eszter (1. VC Wiesbaden, német), Pintér Andrea (Jászberényi RK), Vacsi Evelin (Fatum Nyíregyháza)
ütők:
Dékány Bernadett (CSM Bucuresti, román), Liliom Rita (Béziers VB, francia), Pallag Ágnes (Vandoeuvre Nancy VB, francia), Sándor Renáta (MTV Stuttgart, német), Soós Nikolett (Linamar-Békéscsabai RSE), Szakmáry Gréta (Linamar-Békéscsabai RSE), Szombathelyi Szandra (Fatum Nyíregyháza), Villám Lilla (Fatum Nyíregyháza)
liberók:
Kötél Dóra (UTE), Molcsányi Rita (Linamar-Békéscsabai RSE), Szpin Renáta (Linamar-Békéscsabai RSE)