Rooney máris friss rekordja megdöntésére biztatta a fiatalokat

Fotó: MTI/EPA / ANDY RAIN

-

Az 50 góljával angol rekorderré váló csatárt tapssal fogadták a társak az öltözőben. Roy Hodgson szerint még 10-15 gól van a karrierjében.


Kedd este az angol válogatott történetének legeredményesebb gólszerzője lett Wayne Rooney, miután a Svájc ellen 2-0-ra megnyert Eb-selejtezőn belőtte pályafutása 50. gólját címeres mezben. Ezzel végleg átadta a múltnak Sir Bobby Charlton 1970 óta élő 49 gólos rekordját.

Az öltözőbe belépő nemzeti hőst tapssal és ovációval fogadták csapattársai. Roy Hodgson szövetségi kapitánytól kapott egy nevével és az 50-es számmal díszített válogatott mezt, majd megragadta az alkalmat, hogy egy rövid beszédet mondjon.


A Rooney-nak gratuláló Harry Kane-re (is) vár a feladat, hogy megdöntse az új rekordot


„Szeretnék mindenkinek köszönetet mondani, edzőknek, csapattársak, a bennünket segítő személyzetnek, akikkel hosszú éve együtt dolgozhatok – mondta Rooney.– Ez nagyszerű pillanat az életemben és a karrieremben. Remélem, hogy a jövőben mind rám, mind a csapatra sok siker vár. És remélem, hogy sok fiatal srác jön még után, Harry (Kane), Ross (Barkley), Raheem (Sterling), akik megközelíthetik, vagy akár meg is dönthetik a rekordomat. Hálás vagyok, rengeteget jelent ez nekem, nagyon köszönöm” – zárta szinte már elérzékenyülve mondandóját a Manchester United csatára.Szövetségi kapitány, Roy Hodgson már előre tekint: „Ha 2018-ig játszik a válogatottban, akkor addig akár még 30 meccsen is pályára léphet, és, ha így folytatja a gólgyártást, akkor még 10-15 gólt hozzáírhat a mostani 50-hez.”


A csatár 50 gólja a válogatottban: kinek, honnan, hogyan?