Rooney kiszorulhat a kezdőből

Fotó: ANADOLU AGENCY / Dmitry Golubovich

-

Roy Hodgson, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a sérülését követően lábadozó Wayne Rooney ott lesz a nyári franciaországi Európa-bajnokságon, ám nem feltétlenül kezdőjátékosként.


A Manchester United támadójának térde februárban sérült meg, felépülésének idejét két hónapra becsülték. Hodgson május 12-én hirdeti ki bő keretét a kontinensviadalra, és úgy véli, Rooney addigra rendbe jön.

„Biztos vagyok benne, hogy jó állapotban lesz, és nem állít majd döntés elé. Még ha nem is lesz százszázalékos állapotban, a torna kezdetéig biztosan rendbe jön” – nyilatkozta a 68 éves szakember. Hozzátette, amennyiben meg is gyógyul a válogatott történetének legjobb góllövője, akkor sem lesz biztos helye a kezdőcsapatban.


Nem biztos a helye


„Soha nem mondtam, hogy ő automatikusan kezdő lenne, senkiről nem mondok ilyet. Hogy jó esélye van erre az eredményei, a képességei és a tapasztalata miatt? Persze, ez így van. De ha úgy látom majd, hogy mások jobbak, ő ezt el fogja fogadni, mert ő a mi vezérünk, a mi kapitányunk.


Ha jól lesz, ott lesz a keretben, de nem lesz automatikusan kezdő.”

Roy Hodgson együttese jövő szombaton Berlinben a világbajnok német válogatottal játszik felkészülési mérkőzést, majd három nappal később Hollandiát fogadja a Wembley Stadionban. Az Eb-felkészülés hajrájában – várhatóan már Rooney-val – május 22-én a törökök ellen lép pályára Manchesterben az angol válogatott, az ausztrálokkal öt nappal később Sunderlandben mérkőzik meg, míg a magyarok Európa-bajnoki csoportellenfelével, a portugál együttessel június 2-án játszik a Wembley-ben.

Az Eb-szereplésüket június 11-én Marseille-ben az oroszok ellen kezdik meg az angolok, majd Lens-ban és Saint-Etienne-ben lépnek pályára június 16-án és június 20-án a walesiek, illetve a szlovákok ellen.

KÖVESD A VS SPORTROVATÁT A FACEBOOKON IS!