Rooney bejelentkezett Vidic karszalagjáért

Fotó: Getty Images / Michael Regan / Getty Images / Michael Regan

Wayne Rooney saját bevallása szerint készen áll rá, hogy a Manchester United csapatkapitánya legyen. Ennek azért némiképp ellentmond, hogy a vébé jelentette nyomás leküzdéséhez pszichológus segítségét veszi majd igénybe.


Louis van Gaalnak izgalmas nyara lesz: néhány hét múlva hazája válogatottját vezeti majd a világbajokságon, majd egyből utána átveszi az idén katasztrofálisan teljesítő Manchester United irányítását. Ha ez nem volna elég, mindjárt új megbízatása kezdetén komoly döntést kell hoznia: el kell döntenie, hogy ki viselheti a United csapatkapitányi karszalagját.

Erre azért lesz szükség, mert az eddigi kapitány, a szerb Nemanja Vidics a következő szezontól az Internazionale játékosa lesz (és eddigi helyettesének, Patrice Evrának sem rendezett még a sorsa). A helyzetet kihasználva Rooney úgy érezte, be kell jelentkeznie a karszalagért.

„Érdekel a csapatkapitányi poszt. Úgy gondolom, készen állok a feladatra, ám a döntés az edzőé” – nyilatkozta az angolok hatvannyolcszoros válogatott játékosa, aki 2004 óta szolgálja jelenlegi csapatát.

Gerrard valószínűleg épp azt meséli Rooney-nak, hogy milyen jó csapatkapitánynak lenni Gerrard valószínűleg épp azt meséli Rooney-nak, hogy milyen jó csapatkapitánynak lenni

Ez azonban nem ilyen egyszerű: az angol csatárnak komoly kihívója akadhat a holland Robin van Persie személyében, aki a világbajnokságon is szereplő holland válogatott kapitánya. Emellett Rooney sem mehetett el szó nélkül: „Robin a válogatottjának jelenlegi, az Arsenalnak volt kapitánya. Biztos vagyok benne, hogy ha ő kapja a feladatot, remek munkát végez majd.”

A jelenleg Portugáliában az angol válogatottal edzőtáborozó csatár az elmúlt szezonban a United legeredményesebb játékosa volt tizenkilenc góllal, ám többször is szinte értékelhetetlen teljesítményt nyújtott. Magabiztosságát megkérdőjelezi, hogy egyes hírek szerint az edzőtáborban a Liverpool pszichológusához, dr. Steve Petershez fordul majd, hogy le tudja küzdeni a nagy tornákon őt eddig megbénító nyomást: a támadónak a 2006-os németországi és a 2010-es dél-afrikai vébén sem sikerült gólt szereznie.