Roncsokat talált az egyiptomi hadsereg a tengeren

Fotó: AFP / HO

-

A nyomozásban a franciák is részt vesznek.


Az eltűnt egyiptomi repülőgépből származó roncsdarabokat talált az egyiptomi hadsereg a Földközi-tengerben, 290 kilométerre északra Alexandria városától. A helyszínen az utasok személyes holmijai is voltak. Az egyiptomi haditengerészet átfésüli a térséget, hogy megtalálja a csütörtökön eltűnt gép feketedobozait. A hadsereg közleménye nem tér ki arra, hogy a gép mely darabjára bukkant a hadsereg.

Az EgyptAir egyiptomi légitársaság Párizsból Kairóba tartó MS804-es járata 66 emberrel a fedélzetén csütörtök hajnalban zuhant le.

Továbbra sem tudni, mi okozta a tragédiát. Seríf Fathi egyiptomi légi közlekedési miniszter szerint semmilyen lehetőséget nem zárnak ki, terrortámadásét sem, és ezt valószínűbbnek tartják a műszaki hibánál. Ám amerikai illetékesek szerint a műholdfelvételek előzetes elemzése nem erősíti meg a gyanút, hogy robbanás történt volna.

A pilóták az eltűnés előtt nem adtak le vészjelzést. Panosz Kammenosz görög védelmi miniszter szerint az utasszállító a lezuhanás előtt hirtelen kanyarokat hajtott végre, miközben jelentősen veszített repülési magasságából.

Három francia nyomozó és repülési szakértő érkezett Kairóba, és részt vesznek az egyiptomi nyomozásban. A lezuhant gépet - egy Airbus A320-ast - ugyanis Franciaországban gyártották, utolsó útjára Párizsból indult, ráadásul az utasok között 15 francia volt.