C. Ronaldo varázslatos éjszakája

Fotó: Getty Images / Mike Hewitt

-

Varázslatosnak nevezte a kedd éjszakát Cristiano Ronaldo, a Real Madrid támadója, aki mesterhármassal juttatta tovább csapatát a Wolfsburg elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntőből.


A Real Madrid a 2-0-ra elveszített wolfsburgi meccs után kedd este 3-0-ra nyert a madridi visszavágón, így elődöntőbe jutott a Bajnokok Ligájában. Mindhárom gólt C. Ronaldo szerezte, egyet akcióból, egyet fejjel, egyet szabadrúgásból, ezzel már 16 gólnál jár idén a BL-ben. Ha még kétszer betalál, megdönti a saját rekordját, amelyet a 2013/2014-es, Real-győzelemmel véget érő sorozatban állított fel.

A rekorddöntésről azt mondta, szeretné ha összejönne, ugyanakkor hozzátette, a gólok természetesen érkeznek, mert ha az ember keményen dolgozik, annak meglesz az eredménye.

„Nagy iramú mérkőzés volt, melyet ellenőrzésünk alatt tartottunk. Mi játszottunk jobban és nekünk volt több helyzetünk. Varázslatos estém volt” – mondta, bár szerinte a három gólja ellenére sem a keddi volt pályafutása legjobb mérkőzése.


Zidane: Bárki nem képes erre

Zinedine Zidane, a madridiak edzője viszont egyáltalán nem volt visszafogott: kijelentette, hogy edzői pályafutása során a keddi volt a legnagyszerűbb estéje. Mondjuk neki jóval rövidebb az edzői pályafutása, mint Ronaldo focista karrierje. Zidane januárban vette át a csapat irányítását, előtte a tartalékokat edzette.

„Büszke vagyok a játékosaimra, csodás volt, amit végrehajtottak” – utalt arra, hogy nehéz helyzetből indulva, az idegenben összeszedett kétgólos hátrányt ledolgozva harcolták ki az elődöntőbe kerülést.

Arra a kérdésre, hogy mi a véleménye Ronaldo teljesítményéről, azt mondta, megint bizonyította, hogy ő a legjobb a világon: „Szüksége van ugyan az egész csapat jó játékára, de ő mindenképpen különleges, bárki nem képes három gólt szerezni”.

A siker kulcsának azt nevezte, hogy nagy intenzitással kezdték a mérkőzést, éreztették az ellenféllel, hogy nyerni akarnak. Aztán a két gyors gól után fenn kellett tartani a nyomást, ugyanakkor hideg fejjel kellett futballozni.


Elértek a határukig

Dieter Hecking, a wolfsburgiak mestere elismerte, hogy a két mérkőzés alapján a Real Madrid megérdemelte a továbbjutást.

„Nem játszottunk annyira rosszul, de időnként nem tudtuk, mit kéne tennünk - magyarázta a keddi mérkőzésen látottakat. – Az első gólt labdavesztés előzte meg, a másik kettőt pedig rögzített helyzetből kaptuk. Jobban kellett volna megoldanunk a védekezést.”

Úgy értékelt, hogy összességében jól szezont produkáltak a Bajnokok Ligájában, melyben a negyeddöntőben értek el a határukig.

„A játékosok kicsit csalódottak. Sokat vártak ettől a mérkőzéstől, de nem tudták elérni céljukat, mert nem sikerült gólt szerezniük” – zárta értékelését Hecking.