Ronaldo mentette meg az életemet

Fotó: MTI/AP / Daniel Ochoa de Olza

-

Cristiano Ronaldo egyik fociakadémiás társa állítja, mindent a Real Madrid sztárjának köszönhet, aki nélkül börtöntöltelék válhatott volna belőle.


Jose Semedo, a Sheffield Wednesday védekező középpályása állítja, akár halott is lehetne, ha nem ismerné Ronaldót. A két focista együtt játszott a Sporting akadémiáján, de a karrierjük az ellenkező irányba indult.

Ronaldóról már egészen fiatalon látszott, hogy sztárjátékos lesz, Semedót viszont eltanácsolta a Sporting. „Azt mondta erre Ronaldo, hogy ha engem elküldenek, ő is megy, egyébként pedig tehetnek egy pluszágyat a szobájába, a szekrényét pedig megosztja velem – nyilatkozta a karrierje nagy részét az angol másodvonalban töltő Semedo a Timesnak. – Mindenemet neki köszönhetem. Setubal, ahonnan jöttem, nem túl jó hely egy fiatalnak. Sok egykori barátomat elnyelte a bűnözés, néhányan meg is haltak közülük, mások börtönben vannak. Ha akkor elküld a Sporting, talán én is autókat kezdtem volna lopni. Ronaldo megváltoztatta az életemet, neki köszönhetem a karrieremet, a családomat, a gyerekeimet.”

A védekező középpályás végül összehozott egy tisztességes karriert. Most 30 éves, Ronaldóval két évtizede találkozott először, és ma is a legjobb barátjának vallja.


Sírt a rajongó

Ronaldo amúgy is meghatós napokat tart: nemrég a bilbaói reptéren egy rajongó már a puszta látványától elsírta magát, mire a világklasszis megsimogatta a buksiját, adott neki egy autogramot, mi több, az eseménysor végén még át is ölelte.