C. Ronaldo: Kicsit nehéz elviselni

Fotó: MTI/AP / Daniel Ochoa de Olza

-

Cristiano Ronaldo úgy érzi, idén Messié lesz az Aranylabda. Amúgy jó a kapcsolatuk, bár nem barátok.


Cristiano Ronaldo szerint januárban nagy riválisa, Lionel Messi kapja majd a FIFA-Aranylabdát: „Úgy gondolom, idén Messi nyer. Az ilyen jellegű díjak odaítélése ugyanis a szavazatoktól függ.” Ahogy fogalmazott: a bajnoki címek megnyerése vagy a Bajnokok Ligája-győzelem a játékosok teljesítménye, a voksolók akaratát azonban nehéz befolyásolni.

„Valószínűleg életem legjobb szezonját játszottam, a legeredményesebb góllövő voltam Európában, de minden a szavazatoktól függ. Ezt egy kicsit nehéz elviselni, de azért nem emésztem magam. Többször is elmondtam már: soha nem gondoltam, hogy én háromszor is nyerni fogok.”

A Real Madrid támadója 2008 és 2013 után januárban ismét elnyerte az immár összevont FIFA Aranylabdát, 2014-es teljesítményéért. A díj következő győztesét január 11-én, a zürichi gálán hirdetik ki.

Az argentin Messi, aki eddig négyszer volt kitüntetett (2009-ben, 2010-ben, 2011-ben és 2012-ben), idén triplázott a Barcelonával, azaz a spanyol bajnokság és kupa mellett a BL-ben is a csúcsra ért.

A 30 éves focista megjegyezte: nem rivalizál dél-amerikai kollégájával, „jó a kapcsolat közöttünk, nem vagyunk barátok, de tiszteljük egymást.”