Ronaldo flörtkirály, Neymar anyatigris, Pogba díszpinty

Fotó: AFP / FABRICE COFFRINI

-

Lionel Messi ötödször is elnyerte az Aranylabdát – ez az első és legfontosabb a hétfő esti zürichi gáláról. Emellett azonban több apró történés színesítette a focivilág legnagyobb egyéni díjátadó eseményét.


Az est fotója akkor készült el, amikor Cristiano Ronaldo kezet fogott Lionel Messi barátnőjével. Az összhatáshoz azért kellett Neymar szigorúan felügyelő tekintete is.C. Ronaldo és rajongói igyekeztek mindent megtenni, hogy azért róluk is szóljon az este Messi árnyékában. Még a gála előtt a vörös szőnyeges bevonulásnál egy rajongó annyira szerette volna jó helyről lefotózni kedvencét, hogy egyszerűen átesett a kordonon. A portugál focista napját mindenesetre feldobta vele.Ha már Cristiano Ronaldo – kiakadt a Real-klasszis második helyén Dani Alves (merthogy a Messi-Ronaldo- Neymar sorrend lett a szavazás végeredménye), bár az őszinte véleményét nem mondta el. „Teljesen ledöbbentem, hogy Neymar csak harmadik lett.


Szívesen elmondanám, hogy mit gondolok erről, de akkor egyesek ismét elkezdenek sírni”

– utalt a Barca brazil klasszisa Ronaldo érzékenységére. A beszámolók szerint Ronaldo és Dani Alves nem is üdvözölte egymást a gálán.

De hogy oldja is egy kicsit a hangulatot, szót ejtett Messi öltönyéről is. „Tudják, hogy van ez, öregszünk. Leo is már családos ember” – utalt Dani Alves arra, hogy Messi az elmúlt években furcsa öltönyökben jelent meg, most azonban egy egyszerű zakót viselt.


Dani Alves (balra hátul) bekerült az év csapatába


Persze a trollkereket azonnal elkezdték pörgetni az interneten a gála után, elkaptunk például egy WattsApp-beszélgetést Messi, Ronaldo és Neymar között, amelyben szó van természetesen a szavazás kimeneteléről, a legutóbbi El Clasicóról és Ronaldo Messinével való ismerkedéséről is.


Ballon d'Or Whatsapp Group

You'll never guess what Messi WhatsAppd to Ronaldo after he won the Ballon d'Or...

Posted by The Dugout on Monday, 11 January 2016

Mindig érdekes, hogy ki kire szavazott, főleg a jelöltek esetében, bár ilyenkor rendszerint a csapattársaikat veszik előre. Így történt ez most is, Messinél viszont megelőzte Neymart a Barca harmadik csatárklasszisa, Luis Suárez.

Messi sorrendje: 1. Suárez, 2. Neymar, 3. Iniesta.

A portugál csapatkapitány, Ronaldo három realost látott az idén a legjobbnak: 1. Benzema, 2. James Rodriguez, 3. Gareth Bale.

Nézzünk néhány csapatkapitányt, akik szerint nem Lionel Messi volt 2015 legjobb focistája: Mile Jedinak (ausztrál), Christian Fuchs (osztrák), Stephane Mbia (kameruni), Bastian Schweinsteiger (német), Michael Mifsud (máltai), Chris Wood (új-zélandi), Per Ciljan Skelbred (norvég), Robert Lewandowski (lengyel), Cristiano Ronaldo (portugál), Scott Brown (skót), Diego Godin (uruguayi).


A Barcelona ezzel a videóval mond köszönetet Messinek:


A magyarok közül Bernd Storck szövetségi kapitány így szavazott: 1. Ronaldo, 2. Müller, 3. Messi.

A válogatott csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs telibe trafálta a végeredményt: 1. Messi, 2. Ronaldo, 3. Neymar;

A Magyarországról delegált újságíró, a Nemzeti Sport munkatársa, Csillag Péter pedig így adta le a szavazatait: 1. Messi, 2. Suárez, 3. Ronaldo.


Juventus v SSC Napoli - Serie A

Buffon miatt nem szavaztak az olaszok


Az olasz szövetségi kapitány, Antonio Conte és Gianluigi Buffon csapatkapitány nem szavazott, az olaszok azért tüntettek, mert a tavaly a Juventusszal olasz bajnok, Olasz Kupa-győztes és BL-döntős Buffon nem került fel az Aranylabda-jelöltek 59 fős listájára.

Végezetül nézzük meg, hogy ki vette át Lionel Messitől a „leghülyébb öltöny” díját. A győztes Paul Pogba, aki az édesanyját vitte el a gálára:


FIFA Ballon d'Or Gala 2015


KÖVESD A VS SPORTROVATÁT A FACEBOOKON IS!