Ronaldo, Bale vagy Griezmann lesz az UEFA Év játékosa

Fotó: AFP / PIERRE-PHILIPPE MARCOU

-

Cristiano Ronaldo, Antoine Griezmann és Gareth Bale maradt versenyben az Év játékosa díjért az Európai Labdarúgó-szövetségnél (UEFA).


Az UEFA pénteken hozta nyilvánosságra a „döntősök” névsorát, miután júliusban már kihirdette az esélyesek tízes listáját.


Utóbbin még rajta volt a tavaly győztes Lionel Messi is, a hármas szűkített névsorban azonban már nem szerepel a Barcelona argentin sztárjának a neve. Az UEFA közlése szerint a játékos ötödik lett a második körös szavazáson, amelyen 55 tagország újságírói voksoltak.

Ronaldo győzelemre vezette a portugál válogatottat a franciaországi Európa-bajnokságon, a francia Griezmann döntős volt ugyanott, és gólkirály lett, Bale pedig a walesi csapattal játszhatott nagy meglepetésre elődöntőt az Eb-n. Ronaldo és Bale Bajnokok Ligáját is nyert idén a Real Madriddal, míg az Atlético Madridot erősítő Griezmann a vesztes fél tagja volt a döntőben.

A szakmai zsűri a három futballista közül választja ki a győztest, akit a Bajnokok Ligája csoportkörének monacói sorsolásán díjaznak augusztus 25-én.

Az Év játékosa díj három jelöltje:

Gareth Bale (walesi, Real Madrid)
Antoine Griezmann (francia, Atlético Madrid)
Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid)