Ronaldo: A puszi és az ölelés semmit nem jelent

Fotó: AFP / TIZIANA FABI

-

Megsértődött és kivonult a sajtótájékoztatóról a Real Madrid sztárja, amikor az idegenbeli góltalanságáról kérdezték.


Emlékezeteset alakított Cristiano Ronaldo az AS Roma elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőt felvezető sajtótájékoztatón. A portugál válogatott játékost először arról kérdezték, hogy a Barcelona triója, Lionel Messi, Luís Suárez és Neymar nem azért eredményesebbek-e a Real csatárhármasánál, mert a pályán kívül is jól kijönnek egymással.

„Honnan tudhatjuk, hogy valóban olyan jó-e a kapcsolatuk? Ezt csak azért feltételezzük, mert mindenhol ezt írják” – válaszolt kissé ingerülten a 31 éves focista, és hozzátette, nincs szüksége arra, hogy ebédre hívja csapattársait, Karim Benzemát vagy Gareth Bale-t, sokkal fontosabbnak tartja, hogy a pályán megértsék egymást.

„Nem kell puszikat adnunk egymásnak, ezek a kis közös étkezések, ölelések és puszik számomra semmit sem jelentenek” – mondta Ronaldo, akit aztán azzal dühítettek fel, hogy megkérdezték, mi lehet az oka annak, hogy az Eibar otthonában elért november 29-i 2-0-s győzelem óta nem volt eredményes idegenben.

„Ki az, aki több gólt szerzett nálam idegenben, amióta Spanyolországba igazoltam? Nevezzenek meg egy játékost! Nem tudnak erre válaszolni? Rendben, köszönöm mindenkinek” – fakadt ki a háromszoros aranylabdás támadó, majd elhagyta a termet.Ronaldo a mostani BL-kiírás csoportkörében rekordot döntött, miután 11 gólt szerzett a hat főtáblás meccsen, és ő a BL történetének legeredményesebb játékosa: 121 találkozón 88 gólt szerzett.

A portugál játékos a mostani szezonban minden versenysorozatot figyelembe véve 32 gólnál jár, ebből 21-et hazai pályán, 11-et idegenben szerzett.

A Real ma este 20.45-kor lép pályára Rómában a BL-nyolcaddöntős párharc első mérkőzésén. A visszavágót március 8-án rendezik a Santiago Bérnabeu Stadionban.