Romániában akart meghalni a nyíregyházi gyilkos

Fotó: olvasói fotó

-

Az 54 éves orvos arra kérte a bírót, hogy ne adják ki a magyar hatóságoknak, mert szerinte Magyarországon sok megaláztatásban volt része.


Öngyilkossági szándékkal menekült Romániába a nyíregyházi gyilkossággal gyanúsított orvos. Az Evenimentul Zilei szerint azt mondta, hogy nem tervelte ki előre a bűncselekményt. Miután megölte a nyíregyházi nőt, a férjét pedig életveszélyesen megsebesítette, beült az autójába, és előbb északi, majd keleti irányba menekült. Vallomása szerint öngyilkos akart lenni, és román földön szeretett volna meghalni – írja a Magyar Nemzet. „Bár 28 éve Magyarországon élek, igazi román vagyok. Nem akartam, hogy magyar földön temessenek el. Romániába érve öngyilkos akartam lenni, de a rendőrök gyorsabbak voltak nálam. Pedig már csak két teendőm volt hátra, és a búcsúlevelemet is megírtam” – mondta a tárgyaláson.

A tüdőgyógyász elvezetése közben, rendőrök gyűrűjében azt mondta, hogy megbánta tettét, de indítékairól nem beszélt. „Az áldozataimnak is meg kellett volna bánniuk mindazt, amit velem tettek. Egész regényt lehetne írni a történtekről” – mondta. A gyerekeknek azért kegyelmezett meg, mert megsajnálta őket. Azt mondta, a fegyvert a nyíregyházi piacon szerezte be, ahol szerinte bárki vásárolhat lőfegyvereket.

A kiadatási kérelmet jóváhagyta a kolozsvári ítélőtábla.