Roma lányoknak tanítanak újságírást

-

A kéthetes médiatáborban újságírást, videoriport készítését tanítják fiatal roma lányoknak. Július 5-ig van lehetőség jelentkezni.


A Romédia Alapítvány civil újságírói tanfolyamot hirdet Magyarországon és határon túli magyar ajkú területeken élő 18-26 éves, hátrányos helyzetű roma lányoknak. A program neve Buvero, amely szó kagylót jelent romani nyelven - egyszerre jelképezi a jó kommunikációt és a konstruktív kapcsolattartást, illetve a nőiség erejét.

A tanfolyam kéthetes lesz, július végén tartják Dunakeszin. „A tanfolyamon meg fogod tanulni, hogyan kell mai társadalmi kérdéseket videoriport formájában feldolgozni. Lehetőséged lesz egyéni videót is készíteni más kulturális, közösségekkel és egyénekkel foglalkozó kérdésekről is” - olvasható a leírásban.

A kéthetes program egy ötnapos elmélet felkészítésből áll, amely során szakemberek tartanak majd előadásokat a következő témákban: vizuális történetmesélés, médiaetika, nemi identitás, újságírói alapok, fényképezés alapjai, videokészítés, televíziós szerkesztés. Ezt egy kilencnapos gyakorlat követi.

Az utazást és az képzés alatt a résztvevők összes költségét a program fedezi. Részletes információk a táborról és a jelentkezésről erre találhatók.