Rogán újabb erdőket vallott be

Fotó: MTI/MTVA / Kovács Tamás / MTI/MTVA / Kovács Tamás

-

A Fidesz frakcióvezetője korábban elfelejtett bevallani néhány dolgot, aztán pótolta. Mostani vagyonnyilatkozata csak minimálisan tér el a korábbitól, viszont lett egy új erdője.


Rogán Antal  185 négyzetméteres II. kerületi lakása a legutolsó módosításnak megfelelően már csak az ő nevén szerepel - igaz, a vásárlás dátumát egy hónappal előrehozta. Megváltozott a korábban sokat emlegetett teremgarázs tulajdoni hányada is, ráadásul a politikus most úgy emlékszik, hogy azt is egy évvel korábban szerezte, mint azt legutóbb fel tudta idézni. A balatonlellei ház feltüntetett méreteiben is történt - igaz, nagyon kicsi - eltérés.

Annál érdekesebb, hogy míg a legutóbbi bevallásában körülbelül 12 ezer négyzetméternyi külterületi erdő résztulajdonosának vallotta magát, addig a most benyújtott bevallásban további erdők, rétek és szántóföldek is előkerültek. Ezek szerint körülbelül 75 ezer négyzetméternyi birtok résztulajdonosa már 1998, illetve 2008 óta.

A szakonyfalui ingatlannak már nem felerészben , csak negyedrészben tulajdonosa, cserébe viszont felbukkant még egy 120 négyzetméteres szakonyfalui lakóház és a hozzá tartozó 1133 négyzetméteres udvar, amelynek szintén negyedrészben tulajdonosa. Utóbbit már 1998-ban megörökölte a politikus, ám a legutóbbi sokszor módosított vagyonnyilatkozatában sem tüntette fel.

Audi A3-as autóját és festményeit megtartotta. Takarékbetétben elhelyezett megtakarítása tavaly év vége óta kissé csökkent és már nem éri el a 4,5 millió forintot sem. Banki tartozása továbbra is 30 millió forint, míg magánszemélyeknek most is 16,8 millióval tartozik.

Rogán Antal az új parlament májusi megalakulásakor lemondott 632 ezer forintos belvárosi polgármesteri fizetéséről. Országgyűlési képviselőként továbbra is több mint 1 millió forintot keres havonta.

További friss vagyonnyilatkozatok itt, itt, meg itt és még itt.