Rogán szerint Habony ingyen, magánemberként segít a miniszterelnöknek

Fotó: VS.hu / Zagyi Tibor

-


A miniszterelnök csak annyit mondott – ahogy én is fogalmaztam korábban – Habony Árpádnak nincsen az állammal semmilyen megbízási szerződése. Én ezt egyébként a javára írom, és hogy egyébként magánemberként kinek segít, és kinek nem, azt gondolom, az az ő döntése.

– közölte Rogán Antal az RTL Klub Híradójával. Mondatának elején Rogán arra utalt, hogy tegnap Orbán Viktor Miskolcon azt mondta: ilyen „nevű embert a kormány nem foglalkoztat, nincs rajta a kifizetési listán, minden egyébbel forduljon a népesség-nyilvántartóhoz.”


A tévécsatorna műsorában kiemeli, hogy bár szerződéses jogviszony nincs Orbán Viktor és Habony Árpád között, nagyon sok közös kép készül velük, amelyek a miniszterelnök Facebook-oldalán is megtalálhatóak. A képek miatt a miniszterelnöki sajtóiroda vezetőjét is megkérdezték, hogy milyen minőségben tűnik fel rendszeresen Orbán Viktor mellett Habony Árpád. Havasi Bertalan válaszában azt írta:


... ezerszámra találhat fényképeket, amelyeken Orbán Viktor emberek tucatjai, százai, ezrei társaságában látható. Jogilag is aggályos lenne, ha azt elemezném, ki, milyen minőségben szerepel egy-egy fényképen Orbán Viktor mellett.

Habonyról 2012-ben a Fidesz.hu is azt írta, hogy miniszterelnöki tanácsadó, erről itt olvashat.