Rogán perceket nyerhetett a helikopterezéssel

-

Földön, levegőben hosszú az út a Nyírségből.


Helikopterrel 2 perccel korábban érkezhetett Budapestre Rogán Antal és családja, mint ha autóval utaztak volna – írja a Bors. Rogánék egy vidéki lakodalomból érkeztek helikopterrel, de a bulvárlap szerint akkor sem volt értelme repülni, ha nem akartak sokáig utazni.

Visszafelé ugyanis nem a lagzi helyszínén, Nyírtasson, hanem Mándokon szálltak fel, amely még távolabb van a fővárostól. Nyírtassról az út Mándokig – a Google útvonaltervezője szerint – 34 perc. Helikopterrel másfél óra a budaörsi repülőtér, onnan pedig a Pasa parkig 22 percet kell autózni. Az út így – az átszállásokkal töltött időt nem számolva – 2 óra 26 perc, közúton viszont 2 óra 28 perc – írja a Bors. Rogán nem reagált a lap kérdéseire, a sajtósa azt üzente, hogy a miniszter lezártnak tekinti az ügyet.

A Népszabadság írta meg, hogy Rogán és családja helikopterrel tértek haza Szabó Zsófia tévés híresség lakodalmából. A miniszter előbb letagadta az utazást, és a helikoptert bérbe adó vállalkozás vezetője sem emlékezett, hol járt a cég járműve. Miután Rogánnak elküldték a landolás után készült fotót, a FlyCoop ügyvezetőjének, Jakab Tamásnak beugrott: ő maga ajánlotta fel üzleti partnerének, Rogán Cecíliának, hogy elhozza a családot a lakodalomból, ne kelljen a kisfiukkal éjszaka utazniuk.

A landolás után Rogánékat egy német rendszámú, bérelt Mercedes szállította el a budaörsi repülőtérről – írja a Népszabadság. A lap szerint az autót a Valton-Master Car adta bérbe. Ez a cég 2013-ig a Valton Security luxuskocsik bérbeadására és VIP-szállításra szakosodott leányvállalata volt. Ezután kivált abból, de a név és az együttműködés megmaradt.